10 najbolj branih ali poslušanih prispevkov v letu 2021

Nič. Pripravil sem pregled 10 najbolj branih oziroma najbolj poslušanih prispevkov (namreč v letu 2020 sem namreč vzpostavil podkast). Več o podkastih

Jaz bi izpostavil kakšne druge :), te ste pa vi dragi bralci. Hvala, da berete in poslušate.

  1. Tomaž Sokol: Ženi daj vsak dan vedeti, da se je prav odločila, ko se je zate odločila. (PODKAST): Pogovor s Tomažem, podjetnikom, možem in očetom dveh otrok – najstnice in malega fantka, ki sta ga z ženo Polonco vzela v rejništvo. Predvsem pa je Tomaž pokončen mož, ki naredi – takrat ko je treba, to kar je treba.
  2. Jogurt poenostavljeno: recept za navadni jogurt, sadni jogurt in finančni izračun: Članek o pripravi jogurta – recept in postopek, o finančnem izračunu cene domačega jogurta, o spremembah naravnanosti, ki pripomorejo, da lahko delaš jogurt doma.
  3. Dr. Jože Plut: Prihodnost Slovenije je v trdnih, pokončnih in dostojanstvenih možeh (PODKAST): Pogovor z Jožetom, ki je duhovnik, brigadir Slovenske vojske in – trenutno – župnik na Polici pri Grosuplju. Pogovarjala sva se o moških in njihovi vlogi v družini, župniji in družbi, ter o njihovih držah in ravnanjih.
  4. Mapy.cz: Super uporabna aplikacija za pohodnike, kolesarje, planince: Med “milijon” aplikacijami za pohodnike je težko izbrati najboljšo, pa sem jih preizkusil kakih deset in izbral po mojem najboljšo. Res je odlična. Uporabljam jo skoraj vsak dan.
  5. Andrej Perko: Moški mora v družini vzpostaviti red. To je seveda odvisno tudi od žene.: Pogovor z dr. Andrejem Perkom, ki je prehodil zanimivo, dolgo pot – od alkoholika z razbito družino do človeka, ki je v življenju totalno uspel, ste radi brali tudi v letošnjem letu. Hvala Andrej za jasno, pošteno in direktno, tudi “politično nekorektno” besedo.
  6. Slovenija oživlja: Kako je sin oživel svojega sina novorojenčka (AVDIO): Prispevek o mojem sinu Boštjanu, ki je odličnim znanjem prve pomoči v najbolj kritični situaciji, ko se je dušil njegov nekaj dni star sin Viktor, pravilno ukrepal in sinu rešil življenje.
  7. Rad bi bil oče, pa sem še samski: Odgovor na vprašanje mladeniča, ki ni imel punce, bi se pa rad poročil in postal oče. Vprašanje objavljam z dovoljenjem in z zabrisano identiteto. Mimogrede: Mladenič se bo letos poročil.
  8. Svetnik: Ti dve pesmi sta bili moja molitev v levkemiji (VIDEO): Med levkemijo, ko sem ležal v bolnišnici kake štiri mesece, mi je Tadej Vindiš, pevec in voditelj skupine Svetnik poslal dve skladbi, še preden sta uradno izšli. Skoraj vsak dan sta bili moja molitev. Tudi vi ju radi poslušate. In mimogrede: Tadej je postal moj sodelavec pri Družini in Življenju.
  9. Kako smo spustili standarde spodobnosti “zakmašne” obleke: Pisal o tem kako smo ljudje z umanjkanjem svetosti cerkvenega prostora, še bolj spustili standarde spodobnosti oblačenja. Pri nekaterih razlagah mi je pomagal upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek.
  10. Tisti…: Prijatelj Jože Sojer, s katerim sva pred časom odkrivala grape in slemena v okolici Janč, mi je povedal te modrosti. V obliki verzov. V tujem jeziku. Zanimivo kako radi ste brali.

Foto: Timo MüllerUnsplash 

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja