O avtorju

Aleš Čerin: Predstavim se kot mož, oče štirih otrok, dedek, predavatelj, upokojenec, prostovoljec v Družini in Življenju, skavt, bloger.

Z ženo Marinko imava štiri odrasle otroke in sva stara starša sedmim vnukom.

Po izobrazbi sem farmacevt. Dolga leta sem delal v farmacevtski družbi LEK. Od leta 2003 do 2022 sem imel podjetje za izobraževanje in svetovanje Edusatis d.o.o. (analitika, organizacija laboratorija, vodenje ljudi). Sedaj sem upokojenec. Hvala Bogu.

V prostem času rad tečem v naravi (orientacijski tek, treking), hodim (predvsem po sredogorju, dolge poti), sem bil pisec za Časnik.si, odrasli skavt. Rad fotografiram in igram kitaro.

V družini in družbi se zavzemam za bolj preproste izbire.

Družina in Življenje

Delam kot prostovoljec v Družini in Življenju, kjer gradimo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej. Za zakonce in njihove otroke. Pripravljamo seminarje in ustanavljamo zakonske skupine.

Z ženo Marinko sva pričevalski par in vodiva seminar Najin odnos do denarja.

Vodim Moške pohode in Odmike za moške v divjini.

Predavatelj

Moje življenje je predavanje in svetovanje. Skratka govorništvo. To delam rad in z veseljem. Za starše in druge sem pripravil vrsto predavanj in pričevanj. Nekatera predavanja in pričevanja imava skupaj z ženo Marinko.

Skavtska pot

Leta 1996 sem se vključil v skavtsko skupino v Ljubljani – Štepanji vasi. Kasneje sem postal njen voditelj in en od pobudnikov organiziranja odraslih skavtov v Sloveniji.

V letih od 2001 do 2004 sem služil kot načelnik Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov.

V letih od 2005 do 2011 sem bil član svetovnega komiteja mednarodne organizacije odraslih skavtov International Scout and Guide Fellowship.

Podjetje

Od leta 2003 do 2022 sem imel podjetje Edusatis d.o.o., katerega poslanstvo je bilo, da prinašamo praktična znanja in veščine ter omogočamo sodelovanje”.

Področja dela je bilo izobraževanje in svetovanje na področju: analitike in sistemov vodenja kakovosti, sodelovanja v podjetjih (wiki, sodelovalni miselni vzorci, socialne mreže), vodenja in upravljanja.

Moderator

Moderiram procese iskanja najboljših rešitev za kompleksne probleme. Pri moderiranju in tudi pri svetovalnem delu uporabljam principe metode Odprtega prostora.

Pohodnik

Rad hodim dolge samotne poti. Pogosto z ženo, otroki, vnuki, zetom, s prijateljem. Včasih sam.

Kontakt

Pošljite mi sporočilo

2 + 0 = ?