Minister Aleš Zalar je pozabil na lastno verodostojnost

Redko se v tem blogu dotaknem političnih tem. Tudi tale zapis pravzaprav ni političen v ožjem smislu, pač pa želi spregovoriti o verodostojnosti. Se pa nanaša na našega znanega politika, trenutno ministra za pravosodje, mojega soimenjaka Aleša Zalarja.

Janez Janša je povedal nekako takole (povzemam dobesedno po Dnevniku):

S podelitvijo državnega odlikovanja Tomažu Ertlu je bil prestopljen rubikon, je na javni tribuni Zbora za republiko dejal predsednik SDS Janez Janša, ki ocenjuje, da so ogrožene temeljne vrednote slovenske pomladi in da je čas za drugo republiko. Vendar se boji, da je to mogoče doseči le, če se znova zgodi slovenska pomlad. »Treba bo ponoviti nekatera poglavja, lekcije izpred dvajsetih let, in pričakujem, da se spomladi vidimo v večjem številu tudi na slovenskih trgih in ulicah,« je dejal Janša.

Minister Aleš Zalar pa na Twitter napiše tole:

“Če je kdo izgubil kompas, ga je Janša z javnim pozivom, naj mu ulica pomaga prevzeti oblast. Kot pred 20 leti. Torej z orožjem? Da te kap!”

Sam sem pa takole odgovoril ministru (tudi preko Twitterja):

“Dragi minister Zalar! Tole ste si pa izmislili. Prevzem oblasti in tudi orožje. Javno zbiranje je pa dovoljeno ali pač ne več?”

Kje je vaša verodostojnost gospod minister? Ali se zavedate da ste minister za pravosodje, kjer naj bi bila verodostojnost še prav posebej cenjena vrednota? Kako naj vam verjamem? Pri meni ste izgubili verodostojnost.  Polagate besede v usta, ki niso bile izrečene. In se vprašujem kakšne vrednote širite s svojim “twittanjem” in komu ste lahko za zgled? Ali slovenski državljani res lahko požremo prav vse laži?

Ja, gospod minister mene je res skoraj kap.

Foto: Stephen Stacey, SXC

19 odgovorov
 1. SVK
  SVK says:

  Sebe vsak nerad predalčka.

  Glede ti se pa opravičujem. Torej bi bil pravi tekst:

  Vi ste pa sigurno trdi levičarji.

  Se zafrkavam? Seveda se, čeprav v bistvu še zafrkavanja ni vredno, kar se gremo.

  Odgovori
 2. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @SVK: Pravim, da nerad predalčkam kogarkoli. Ja, vem, da se zafrkavate. Kaj se gremo? Midva prav nič. Tole sprenevedanje in polaganje besed v usta drugega človeka nisva izvedla midva, pač pa minister za pravosodje. In on naj odgovarja za svoje besede.

  Jaz pa kot bloger lahko le opozarjam in se kot državljan in oče (kakšen zgled daje minister mojim otrokom) čudim. Kaj takega človek zelo redko doživi od ministra.

  Morda se pa minister oglasi in pojasni kaj je s tem mislil.

  Sem si ogledal vašo stran. Lepa in veliko zanimivih misli imate gor. Čestitke! Želim vam lepe dneve, blagoslovljene božične praznike in vse dobro v letu, ki prihaja.

  Odgovori
 3. Domen
  Domen says:

  Meni je zanimivo to, da ministra na Twitterju nisi povprašal, kaj je mislil s tem. Iz izkušenj ti povem, da je Zalar zelo spletno aktiven in ti bo zagotovo odgovoril.

  Odgovori
 4. biba
  biba says:

  taki pozivi na neko revolucijo izpred dvajsetih letih kažejo na nezrelost politika in nepripravljenost reševanja krize za katero nima niti sam rešitve. treba pa je jasno povedati, da v kolikor bi prejšnja vlada pametno vodila politiko bi te krize ne bi bilo v taki obliki. Seveda sedaj se je potrebno oprati na vsak način, sam poglejte viranta, ki se hvali, da je podpisal dogovor za nov plačni sistem, takega bi lahko vsak, ko daješ nekaj kar nimaš.
  Stvari se rešuje za mizo ne na ulici tam naj staknejo glave, očitno pa se nekaj drugega pripravlja pa je potrebno pripravit na to zveste, ki bodo nasprotovali temu…

  Odgovori
 5. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @Biba: Sicer ne vidim v besedah Janše nobenih pozivov k revoluciji. Zbiranje na ulici namreč ni revolucija. Prejšna vlada je dobro gospodarila. Imeli smo rast v zgornji polovici držav EU, sedaj smo med državami, ki imajo največji padec. Ne vidim tudkajh vloge prejšne vlade.

  O sprevračanju besed ministra Zalarja pa nič? To se vam zdi v redu?

  Draga Biba, želim vam blagoslovljene božične praznike in vse dobro v novem letu.

  Odgovori
 6. GREGA
  GREGA says:

  Mater samo eni pa res nasedate vsem kar vam servirajo naši kvazi levičarji, zanimivo bi jih bilo poslušati v primeru, če Virant ne bi podpisal pogodbe, cel javni sektor bi skakal do neba, če pa so se leta in leta odpovedovali višjim plačam, in na vsak način bi svoje terjali, Viranta pa pribili na križ!
  Koliko je prejšna vlada kriva za krizo, ki se je pripravljala že veliko dlje od njihovega mandata, je tudi vprašanje, dejte enkrat malo bol pogledat, kam oz. čigavi prijatelji so vsi ti privatizerji, res pa je da je je glavni del zgodil v prejšnem mandatu, ko je v državo pritekla ogromna količina svežega denarja in so banke kar tekmovale kdo bo podal več kreditov, in spet čigavi ljudje ze vseskozi obvladujejo banke, najbrž ne Janševi ne, če pa bi Janša takrat posegal v delovanje bank, bi spet od taistih ljudi, ki ga danes obtožujejo, da se je taikunizacija začela pod njim, pošlušali kako se JJ vtika v delovanje bank, in kako je to protizakonito in bla,bla,bla….se pravi???

  Odgovori
 7. GREGA
  GREGA says:

  Naj pa dodam še to, da imamo danes drugo vlado, ki nam je obljubljala bolše vodenje in je očitno lagala, saj ga ne more izpolniti, smo edina država kjer se plače ljudi, ki živijo od dela ki ga naredi gospodarstvo, večajo, oz. povečujejo, medtem ko gospodarstvo propada, ko se cene drugod znižujejo, se pri nas povečujejo, na koncu nam bodo zaradi razlike 10-15 mio € vsilili še satelitski nadzor cestninjenja, ne zaradi slednjega, temveč nadzora, in eni jim boste kljub vsemu na koncu za to še poloskali, sam pa se sprašujem je to res tista boljša, bolj liberalna opcija, ki nam je obljubljala vse postorila pa nič, je to tisto kar smo želeli od sedanjih vladujočih!

  Odgovori
 8. biba
  biba says:

  super se je gospodarilo se vidi sedaj…kaj misliš da je kriza od danes…al da jo ta vlada nalaš dela…seveda po tvoje so edini čisti slovenci so tisti ki sledijo eni ideji…ostali so po tvoje panji…
  z prijatli (tajkuni) pa je tako, ko so dajali so bli zanimivi, ko niso več so bli odstreljeni…. tako šrot, bavčar, kosmova, in še kdo…

  pa še to lahko je sklepat dogovore za to je potrebno imet tudi nekaj v žepu in med ušesi, verjetno ti ne tankaš avta za 100 evrov če maš samo 50, al pa…kaj zdej nuca če je dogovor sklenjen, če ga je treba takoj koregirat, če ni ni…samo dogovor zaradi dogovora ni nič…je naredu še večje zamere

  tudi tebi blagoslovljene velikonočne praznike, me pa zanima če jih praznuješ…

  Odgovori
 9. GREGA
  GREGA says:

  Biba, bravo zastavila si si pravo vprašanje, moram reči, da glede na sedanje razmere, ko gre vse v državi v nasprotni smer kot bi moralo iti, izgleda res skoraj tako kot bi nekdo to nalašč počel, sedaj pa poglej vzrok, leva politična opcija ima v tej državi nesporno za seboj tudi kapitalsko elito, in tej sedanje razmere še kako ustrezajo, usterza ji zaostritev krize, ker bodo od nje tako še bol profitirali, zato ni nobene posebne vneme stanje popravit!!

  Odgovori
 10. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @Draga Biba: Seveda praznujem Božič.

  Se mi zdi zanimivo, da se je na blogu vnelo komentiranje delovanja prejšnje in sedanje vlade, pa tajkuni, pa Virant, …

  Nič pa o sprevračanju besed sedanjega ministra Aleša Zalarja, kar je pravzaprav bistvo tega prispevka.

  Sam nikakor nisem primerjal vlad, pač pa govoril o verodostojnost ministra. V te vode bi raje speljal pogovor, kot pa v dokazovanje katera vlada je imela bolj prav. Noben od nas pa ne pozna dobro številk in podatkov, da bi se sploh lahko verodostojno pogovarjali…

  Še enkrat vam zastaljam ista vprašanja: O sprevračanju besed ministra Zalarja pa nič? To se vam zdi v redu?

  Saj če ne želite odgovoriti vam ni treba.

  Lepe dneve vam želim.

  Odgovori
 11. Milenči
  Milenči says:

  Aleš, mičkeno mi je ušlo iz spomina… kdo je že izjavil, da ga ni naroda na tem božjem svetu, ki bi imel krajšo lajtungo spomina kot mi – Slovenci?

  Pa ne le to. Težko bi našli tudi bolj naivne in slepo sledeče. Včasih se vprašam, jebelacesta, ali ljudje sploh ne razmišljajo več?

  Grem na kakšno tiskovno konferenco in tam NA LASTNA UŠESA SLIŠIM NEKO IZJAVO. Si jo zabeližim. A ne bodi vrag: na TV potem “odrežejo” besedo tu, besedo tam in izjava nima ne repa, ne glave – povsem drugačna je, z drugim pomenom.

  Če bi dotični, ki celo spijo na levi strani in jedo z levico, mičkeno pobrskali po svojih sivih celicah, potem bi videli, da zdajšnja vlada “žre sama sebe”. Počnejo točno tisto, kar so prej za prmej govorili, da ne bodo. Predvsem pa so na dokaj nizki IQ stopnji, to pa. Dokaz je že zgodnji Zalarjev ponesrečen komentar, ki nima ne repa, ne glave.

  Odgovori
 12. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @Milenči: Ja, prav potvarjanje resnice in to želim izpostaviti na tem blogu, a se ljudje o tem ne želijo pogovarjati.

  Prav vesel bi bil, če bi še o Janezu Janši kdo navedel takole eksplicitno, kje je potvarjal resnico.

  Odgovori
 13. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Minister je odgovoril na Twitterju. Tole: “@ZZturk @AlesCerin @matjaz_jansa Le tako si lahko razlagam poziv na ulice in ponavljanje lekcij. Očitno nisem edini.”

  Kakšno uro prej je pa tole pribil na Twitterju in se spet zapletel: “Kolikor vem, se je demokratizacija Slovenije zgodila z osamosvojitvijo. To pa smo dosegli z dobljeno 10-dnevno vojno in uporabo orožja.”

  Tole je še eno namerno sprevračanje zgodovine. Najprej so bile demokratične volitve (brez uporabe orožja, a z jasnim sporočilom ulice – to so bili časi, ko smo Slovenci bili enotni), potem je bil referendum, pa razglasitev samostojnosti in šele nato se je začela 10 dnevna vojna in Slovenci smo se sicer uprli z orožjem, a nismo bili agresorji.

  Zdi se kot da minister pozablja zelo očitna dejstva pri katerih je bil (ali morda bi lahko bil) zraven.

  Odgovori
 14. Metoda
  Metoda says:

  Pred dvajsetimi leti nas je veliko Slovencev prišlo na MIRNE shode, tako na Kongresni trg kot na Roško, gospod Zalar. Bili smo enotni, “nepobarvani”, predvsem pa v popolnem prepričanju, da so človekove pravice edina vrednota, ki vodi v svobodo, gospod Zalar.

  Takratni oblastniki so sporočilo MIRNE množice dobro razumeli, zato smo lahko tudi iz okoliških krajev nemoteno prihajali v Ljubljano in MIRNO izražali svoj protest. Ne vem česa se bojite gospod Zalar in ostala vladajoča elita? Prišli bomo MIRNO, ker nam kot enakovrednim LJUDEM pripada dostojno življenje in, če vaša vladajoča ekipa porabi preveč časa in energije za urejanje za nas nepomembnih stvari,vam bomo to MIRNO in jasno povedali. Saj menda ne živite v prepričanju, da nas večina živi dostojno in človeka vredno življenje.

  Pred dvajsetimi leti je na MIRNIH shodih “Martin Krpan” pel “Od višine se zvrti…”, zato je skrajni čas, da se prizemljite in se z resničnim zanimanjem za dobro naše domovine ozrete okrog sebe.

  Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja