SkavTV: Prvoaprilska šala ali pa tudi ne …


Včeraj sem objavil “šokantno novico”, da SkavtNET ukinja tekstovne novice in uvaja TV. Posneli smo tudi prvo oddajo, ki ste jo včeraj videli na SkavtNETu in na tem blogu.

Nekateri ste se zabavali ob njej in ugotovili, da gre za prvoaprilsko šalo. Res je šlo za provoaprilsko šalo, a že ko smo snemali, smo se menili, da bi to “foro” uresničili tudi ko ne bo prvi april. Morda enkrat na dva tedna, pa potem enkrat na teden…

Priprava in snemanje take oddaje traja nekaj ur. Seveda tudi zato, ker smo na veliko improvizirali s tehniko, stalno popravljali besedilo, se učili, se na veliko zabavali. Matej Balantič pa je opravil še veliko dela z montažo (mu je super uspelo!) in spravil v internetno obliko. Kar zalogaj.

Poglejte si zakulisje s smešnimi odlomki s snemanja. Vir: SkavNET

SkavtNET

Vsi ste torej imeli prav: tisti, ki ste menili, da gre za prvoaprilsko šalo in tisti, ki ste verjeli, da je SkavtNET uvedel TV. Resnično poskušamo uvesti TV in če najdemo predano ekipo, se snemanje lahko začne. Razpis, ki sem ga objavil tule je resničen!

Še to: tekstovnih novic seveda ne bomo ukinili. To pa je bila prvoaprilska šala.

Aleš Čerin

5 odgovorov
 1. Barbara
  Barbara says:

  JA super ideja in res dobr da ni samo prvoaprilska šala. Res je pa še bolj zažgala, ker nisem točno vedela ali naj verjamem al ste me potegnil.
  Je način, ki pritegne, čeprav sem pomislila, da je dobro da ostajajo tudi pisane novica, ker drugače bi blo pa vse zelo okrnjeno, saj je toliko člankov težko spraviti v kratko oddajo.
  čestitke vsem!

  Odgovori
 2. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Barbara: Ja najprej je bila – prvoaprilska šala. A ne da je kar zažgala, zato ker je možna… Samo tekstovnih novic pa ne bomo kar ukinili. Nasprotno: programerji so razvili komentarje, ki smo jih že uvedli. Vedno več bo dvosmerne komunikacije, deljenja vsebin na portale, sodelovanja.

  Hvala za čestitke. Bom prenesel celotni Ekipi SkavtNET.

  Miha: Smo se resnično zabavali, kar se dobro vidi iz videa. Je pa v to vloženega tudi veliko trdega dela

  Odgovori

Trackbacks & Pingbacks

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja