SkavtNET vikend kreativne norosti

Pred časom sem v Ljubljani videl tale grafit: “Menjam organizirano, udobno in ekonomsko stabilno življenje za 1 dan kreativne norosti!” Bil mi je všeč in sem ga takoj zapisal in tudi pozabil kje sem ga videl. Tale grafit pa pravzaprav izraža to kar se je dogajalo pretekli vikend v Ekipi SkavtNET. Ne samo 1 dan, bil je pravi vikend kreativne norosti. Pretekli vikend smo se v Ljubljani zbrali nekateri člani ekipe SkavtNET in ga temeljito prenovili. V enem vikendu!

Kdor še ne ve: SkavtNET je skavtski spletni portal, ki skavtinje in skavte (obeh organizacij ZSKSS – za mlade in ZBOKSS – za odrasle skavte) obvešča o dogodkih, pomaga voditeljem pri dejavnostih, razvija kritično razmišljanje in prinaša spletne storitve. Skratka pravi skavtski spletni dom. Sam sem vanj vključen kot vodja mlade in zagnane vsebinske ekipe.

SkavtNET ekipa na deluDelati z mladimi je pravo veselje, pa naj se danes govori kar hoče. Sam žal ta vikend nisem mogel biti popolnoma vključen, sem pa užival vsako minuto, ko sem lahko bil zraven.Poglejte kako se mladi lotijo zahtevnega projekta prenove spletnega portala:

1. Načrtovalni vikend: To pomeni, da smo se pred pol leta za tri dni (petek-nedelja) zaprli v kočo sredi samotnih gozdov nad Logatcem in načrtovali po vseh pravilih voditeljske stroke (definicija poslanstva, iskanje vizije, naše vrednote, konkretne akcije in zadolžitve). Vse to smo tudi spravili na papir in kar je najpomembneje: uglasili smo se v “isto smer”.

2. Vmes smo se dobivali na delovnih sestankih, ki pa so bolj “vsakodnevne narave”, odprti pa tudi za nove ideje.

3. Delovni vikend: To pomeni, da se skupina mladih za tri dni zapre pred svetom (skupaj z vso hrano, spalkami + armafleksi, opremo za vizualizacijo, računalniki, internetom) in konkretno dela (od jutra do večera).

Pomeni, da se opravi celoten proces od  idej (ki smo jih zbirali tudi sproti na delovnih sestankih + na wikiju), sprotne vizualizacije, do takojšnje vpeljave v prakso.

Sodelovanje je neverjetno: programerji (z ogromnimi znanji!) v direktnem, stalnem dialogu z uporabniki (vsebinsko ekipo), upravljanje strežniške podpore, z odličnim moderiranjem in vodenjem vodje ekipe. In vse to preko treh dni in dveh noči. Vmes smo seveda tudi nekaj spali. V nedeljo zjutraj je bil portal prenovljen. Prava šola timskega dela!

SakvtNET LogoŠe to: Mladi za vse to niso plačani z denarjem (vsi smo prostovoljci). Edino plačilo je skavtska zavest, da “spreminjamo svet na bolje” – tudi na medijskem področju, pohvale zadovoljnih uporabnikov in užitek zaradi dobro opravljenega dela.

Koliko podjetij poznate, ki imajo tako motivirane ljudi in bi bili sposobni takole delati?

Preberite si še članek SkavtNET zažiga!, ki opisuje spremembe na našem portalu.

Foto: Živa Žagar, SkavtNET

2 odgovorov

Trackbacks & Pingbacks

  1. Timsko delo je lahko v mladinskih organizacijah lahko izjemno učinkovito. V 3 dneh do celostne prenove portala http://ow.ly/17C5o

  2. Aleš Čerin pravi:

    SkavtNET vikend kreativne norosti | PREPROSTOST http://bit.ly/c9A2mr

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja