Treking po ljubljanskih kucljih (FOTO)

Na sivo konec-novembrsko nedeljo zlahka obsediš doma. Prav kmalu bi se mi to zgodilo včeraj potem, ko je orientacijska tekma morala miniti brez moje udeležbe. Tudi rahel dež, ki ni kazal nobenega zanimanja za to da bi ponehal, me je vabil v “škatlo nič” (saj gotovo veste, da imamo mi moški tako-imenovano “škatlo nič”). Prav kmalu bi se zadovoljil z opazovanjem drugih, ki zganjajo šport – recimo smučarji, skakalci, …

Vseeno sem vstal in šel. Na treking po ljubljanskih kucljih do tašče. Čez celo Ljubljano in to ne naravnost. In kar od doma. V rukzak sem si naložil le nekaj pijače, anorak in marelo.

Na koncu sem nameril 24 km in 781 m vzpona v štirih urah. Ne bi pričakoval.

Ljubljana ima srečo

Ste opazili kako se gozdovi zajejo v Ljubljano z vzhoda in zahoda? Z vzhoda se zaje Golovec, ki ga od Grajskega griča loči le Grubarjev prekop, z gradu pa v manj kot enem kilometru skozi center dosežeš park Tivoli, ki se nadaljuje v Rožnik in Šišenski hrib ter naprej v Polhograjsko hribovje.

Na kratko

Pot: Štepanja vas – Golovec (438 m) (0.20*) – Ljubljanski grad (366 m) (0.50) – Tivoli (1.15) – Šišenski hrib (430 m) (1.30) – Mostec (1.45) – Koseški bajer (2.00) – Stražni vrh (439 m) (2.40) – Glince (3.17) – Šentvid (3.53) – Brod (4.12)

*vsi časi so merjeni od izhodišča

‘Treking po ljubljanskih kucljih’

Foto: Aleš Čerin

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja