Kaj družine po svetu jedo in koliko porabijo za hrano?

Revija Time je naredila zanimivo primerjavo prehranjevanja družin s celega sveta. Družine so preprosto fotografirali pred tedenskim nakupom hrane in izračunali koliko na teden porabijo za hrano.

Največ porabi družina iz Nemčije 395,66 €, družina iz Ekvadorja 24,96 €, najmanj pa družina iz Čada 0,97 €. Druge družine so pa nekje vmes. Zanimivo, kajne?

Zanimivo je pogledati tudi kako različno procesirano hrano jedo družine z različnih koncev sveta in tudi kako različne so količine embalaže. Pa tudi kako različno velike so … Zelo zgovorno in vredno premisleka.

Sam sem izračunal koliko  porabimo za hrano v naši (sedaj 4 članski) družini: 116,21 €. Kar pridelamo doma na vrtu ne računam k tem stroškom.

Kaj pa vi? Ali si sploh izračunate koliko porabite za hrano?

Foto: revija Time

6 odgovorov
 1. Boris
  Boris says:

  ta primerjava sploh ni korektna, ker se na slikah vidi, da imajo nekatere druzine 4 clane, druge pa spet nekaj vec

  po drugi strani bi bilo dobro videti strukturo nakupov in narediti taksno primerjavo med drzavami

  Odgovori
  • Aleš Čerin
   Aleš Čerin says:

   Boris, za kakšno statistiko bi bilo število članov seveda zelo pomembno. za kakšne silne zaključke tudi obravnava več družin iz različnih koncev držav…

   Je pa tudi tako zanimiv. Da se vidi koliko članov imajo družine, kakšna je struktura, koliko smeti proizvedejo, kje živijo, … Pač fotoreportaža.

   Poleg tega pa so razlike tako velike, da govorije same zase, tudi brez statistično prave primerjave. 400 € primerjaj z manj kot 1 € – pa še članov ima slednja družina več…

   Ocenjevna vrednost domačih izdelkov: ne vem, poleti več, pozimi manj…

   Odgovori
 2. ana od srca
  ana od srca says:

  Tole sem nekoč dobila v mail. Pretrese in nagovori … sploh če pomislimo, da so tile taskromni lahko prav tako zdravi – vsaj s stališča same hrane … (Drugo so potem razlogi, kot pogoji bivanja, voda …)
  Gotovo bi mogli živeti z veliko manj kot večina živi …

  Človek ne živi samo od kruha …

  Koliko mi porabimo? Računala nisem, je pa dostikrat omejitev zelo jasna. In hvala Bogu za vrt, čeprav je moj 85 km daleč!

  Odgovori

Trackbacks & Pingbacks

 1. Edusatis pravi:

  Koliko pa vaša družina porabi za hrano na teden? Poglejte si družine po svetu … Revija Time je primerjala 16 družin. http://skrci.me/Hrana

 2. Aleš Čerin pravi:

  Koliko pa vaša družina porabi za hrano na teden? Poglejte si družine po svetu … Revija Time je primerjala 16 družin. http://skrci.me/Hrana

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja