Prebujanje pomladi pod Kamniškim sedlom

Meni klasična pot na Kamniško sedlo ni prav nič všeč in se praktično vedno odločim za malo daljši in bolj atraktiven pristop preko Macesnovca.

Opis poti najdete v vodiču Andreja Stritarja, Grintavci Južni pristopi: Pod Brano in Planjavo (str. 128). Opis poti je v obratni smeri. Neveščim orientacije v brezpotjih odsvetujem tale pristop na Kamniško sedlo. Odcep s poti v Repov kot je namreč precej težko najti.

No midva sva v Klinu zavila desno na dobro uhojeno pot v Repov kot in po prečkanju grape in po še nekaj okljukih sva zavila levo proti grapi, ki se spušča s Planjavskih zelenic. Vzpon je precej strm, “zračen” in na nekaj mestih malo izpostavljen. Previdno!

Razgled na Kamniški dedec, na Kalški greben, na Kompotelo. Spust z Macesnovca proti Pastricem je še poln snega, tako da so potrebne gamaše. V snegu je pot precej težko slediti, tako, da sva midva zašla v ruševje.

Sedaj se na teh višinah ravno prebuja pomlad. Čudovito cvetje.

5 odgovorov
 1. Matjaž Maležič
  Matjaž Maležič says:

  6. čmerika
  8. ni dišeči ampak navadni volčin
  12. mislim, da je velika mrtva kopriva
  15. listi od jetrnika
  17. gorska špajka
  18. deveterolista mlaja (deveterolista konopnica)

  Odgovori

Trackbacks & Pingbacks

 1. Aleš Čerin pravi:

  Kaj je bil prejšnji teden lep! Kolo: http://bit.ly/az1chU in http://bit.ly/dzKUUa, pa hribi http://bit.ly/aML88Q Še štihati je bilo fino!

 2. […] Tile prvomajski prazniki so bili pa dobro športno izkoriščeni: tek, štihanje na vrtu, hribi z ženo, na koncu pa še nekaj sredogorskega kolesarjenja. Sem si privoščil turo, ki je kar malo […]

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Aleš Čerin. Aleš Čerin said: RT @AlesCerin: Prebujanje pomladi pod Kamniškim sedlom http://bit.ly/dr0yxO Na 1600 m pod Planjavo. […]

 4. Aleš Čerin pravi:

  RT @AlesCerin: Prebujanje pomladi pod Kamniškim sedlom http://bit.ly/dr0yxO Na 1600 m pod Planjavo.

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja