Slušalka v ušesu

Predstavljajte, da ste učitelj in da sprašujete otroka z malo daljšimi lasmi. Odgovarja pravilno, vendar se vam odgovori zdijo nekako nenaravni, kot bi bili prebrani iz knjige. Posumite, da nekaj ni v redu in ga prosite naj umakne lase. Zagledate žico, ki vodi iz ušes pod obleko. Otroka zapišete v dnevnik zaradi uporabe nedovoljenih sredstev med spraševanjem.

Otrok izvede škandalozne izpade nad razredničarko, grozi s starši in z drugim pomembnim, pravno podkovanim sorodstvom. Šolski delavci, vodstvo šole, razredničarka in učitelj vztrajajo pri vzgojnem ukrepu, četudi se malo bojijo predvsem pravno podkovanega sorodstva. Med raziskavo pridejo na dan zanimiva dejstva, tudi priznanje osebe , ki je prišepetovala …

Sedaj pa PREPROSTO vprašanje: “Kaj mislite, kdo je bil na drugi strani telefona?”

Foto: Luiz Fernando Pilz, SXC

9 odgovorov
 1. manja
  manja says:

  Lahko, da so bili celo starši. Ne zavedajo se, da delajo otroku medvedjo uslugo. Lažje oprostiš sošolcu , da mu prišepetava, kot pa da to počne odrasel človek.

  Odgovori
 2. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @Rok:Tako je. Nekdo iz najbližjega sorodstva. Kar mama. Ali si predstavljaš kakšno uslugo dela mama hčerki? Kaj se bo hči iz tega naučila? Kakšne vrednote je mama posredovala hčerki? Kakšno popotnico bo odnesla s seboj v novo družino?

  Cela vrsta vprašanj … Zdi se kot da starši prav namerno, brezglavo uničujemo svoje otroke.

  Odgovori
 3. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @Rok: Prav imaš. Kar veliko je takih staršev. Samo ali resnično misliš, da tudi starši ne vedo, da s takimi potuhami škodijo otroku? Sam menim, da večina ve, pa vendar iščejo bližnjice, ki v nobenem primeru niso dobre.

  Odgovori
 4. Petra
  Petra says:

  Tudi taki so in ne samo to, takih je vedno več. Moji sošolki naprimer, mama prebere domače branje in ji potem pove obnovo. Moji starši tega niso nikoli podpirali in tudi meni se zdi neumno, saj se pravzaprav učimo zase.

  Odgovori
 5. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @Petra: Predvidevam, da si mlada oseba in me veseli, da se strinjaš. Sam pravzaprav ne razumem, kako so starši lahko tako kratkovidni, da ne vidijo kako otroku s tem škodujejo. Petra, ko boš mama, tega gotovo ne boš pozabila, kajne?

  Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja