,

Bohinjsko jezero – napol zmrznjeno ogledalo


Ta vikend sem preživel z mladimi skavti. Skoraj vsem bi bil lahko oče, nekaterim pa pravzaprav kar dedek. Nekateri so se ga udeležili kar s svojimi majhnimi otroci. V Bohinju smo namreč imeli člani ekipe SkavtNet načrtovalno srečanje. Druženje in delo. Kako lepo gre to skupaj in kakšen blagoslov je delati s predanimi mladimi ljudmi.

V soboto popoldne so se mladi skavti odpravili kopat v bazen v Bohinjski Bistrici, sam pa sem se temu zaradi prehlada odpovedal in se v sončnem popoldnevu s fotoaparatom v roki odpravil okoli Bohinjskega jezera. Sam, kar je včasih prav prijetno.

Tura seveda ni planinska, četudi se hodi ob vznožju kar visokih gora. Pot poteka po obali jezera, ki s svojo gladino poskrbi, da je pot dobesedno vodoravna. Pot tudi ni prekratka – okoli 10 km in tudi traja okoli 2 uri in pol. Sam sem se zadržal malo več, ker sem ves čas iskal fotografske motive, se plazil po obali, med goščavo iskal pot nazaj na kolovoz, plezal na balvane na obali.

Tura je primerna tudi za male otroke in celo za sprehod v dežju (v Bohinju ima dež mlade, skoraj gotovo ga boste “narajmali”, če kdaj letujete v Bohinju).

Aleš Čerin

1 odgovori

Trackbacks & Pingbacks

  1. Aleš Čerin pravi:

    New blog post: Bohinjsko jezero – napol zmrznjeno ogledalo http://tinyurl.com/cagctj

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja