Pozimi v dveh urah v osrčje zasneženih Karavank

Včeraj sem imel kratek seminar Vodenje in upravljanje samega sebe za prijetno skupino mladih ljudi zbranih v iniciativi No excuse (Brez izgovora), ki ozavešča mlade o slabih posledicah kajenja. Z velikim uspehom.

Zanimanje mladih za temo,  lepo sodelovanje v razpravi, simpatična dekleta in fantje. Pravo veselje je imeti seminar za tako aktivne mlade. Hvala.

Seminar smo imeli v domu Trilobit v Javorniškem rovtu nad Jesenicami. Pod Karavankami torej. Pa sem si že doma rekel, da bi bilo fino poiskati nekaj sinergije in po seminarju še malo skočiti v hribe.

Tako sem si že doma pripravil zimsko hribovsko opremo in se po končanem seminarju (že v popoldanskih urah) podal v osrčje Karavank.  V nekaj urah – natančno 2:15 ure sem porabil, da sem se vzpel v sedlo Medvedjak med Struško in Belščico na višini 1698 m.

Sedlo Medvedjak

Od tu je možen vzpon na Belščico z najvišjim vrhom Vajnežem 2104 m – lepa široka gora levo od Stola ali pa na malo dolgočasno, z ruševjem poraščeno Struško – z najvišjim vrhom Velikim vrhom 1944 m. Žal sam včeraj nisem imel časa za vzpon naprej. Obe gori priporočam za zimski vzpon. Primerni sta tudi za družine s pubertetniki. S primerno zimsko opremo seveda.

Pogled na Golico (desno) in Kepo (levo)

Snežne razmere so sedaj odlične: sneg drži človeško težo, ni nevarnosti plazov in na voljo so čudoviti zimski razgledi. Razgled je odprt predvsem proti Golici in Dovški babi, manj proti Julijcem.

Lepo zaključen seminar, kajne?

Aleš Čerin

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja