Preprosta lepota pohorskih jezerc

Včasih ni treba velikih besed. Preprosto lepota. Naj tokrat spregovorijo le fotografije pohorskih jezerc (Lovrenška jezera in Ribniško jezero).

Foto: Aleš Čerin

8 odgovorov
 1. Ivan
  Ivan says:

  Aleš z objavljenimi fotografijami si mi obudil spomine na najino eno tedensko raziskovanje Pohorja. Sredi septembra namreč bo minilo 13 let od kar sva se s Klavdijo poročila in takrat sva »medeni teden« preživela na Pohorju, ki sva ga prehodila po dolgem in počez.

  Če se pravilno spominjam je teh jezer kar nekaj in čisto vseh nisi zajel. Spominjam se, da je bilo precej mokro ter, da sva nekje zašla s poti potem pa sva dolgo časa gazila po blatu (podobno kot na letošnjem Jamboree-ju) med grmičevjem. Bil je resnično lep teden preživet v naravi.
  Oh, spomini, spomini!
  Ivan

  Odgovori
 2. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Ivan, ja lepa so tale pohorska jezerca. Krasno, da sta se na poročno potovanje odpravila kar na Pohorje in nekam v eksotične kraje kot je sedaj moderno.

  Ja imaš prav jezerc je več. Mi smo obiskali Ribniško jezero (pri Ribniški koči), pa umetno jezero, ki pravzaprav izgleda zelo naravno – pohvala urbanistom (tudi pri Ribniški koči) in pa Lovrenška jezera, ki jih je več (mi smo videli tri). Vsekakor so čudovita…

  Ker je svet precej močviren, smo tudi mi ponekod naleteli na blato. A ni bilo pretiranih težav.

  Sam bi organiziral skavtski treking preko Pohorja. Tak tridnevni, mednarodni, z močno duhovno komponento. Kaj meniš o tem?

  Odgovori
 3. Ivan
  Ivan says:

  Ideja ni slaba. Upam, da ti bo takšen pohod uspelo organizirati in da se ga bo udeležilo zadostno število skavtov. Lepi so ti kraji, čeprav drugačni od rojstne Gorenjske.

  Odgovori
 4. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Manja, pozdravljena! Super, da se ogrevaš za idejo. Gre pa za odrasle skavtinje in skavte (sem pozabil poudariti, oprosti). Seveda so tudi mladi dobrodošli. Ali si še za? Mislim: pripravljena pomagati.

  Odgovori
 5. manja
  manja says:

  Da ne bo pomote, jaz sem odrasla skavtinja iz BOKSSa Celje 2! Je pa lepo videti, da me ima nekdo za mlajšo kot sem. Kar se tiče pomoči sem seveda mislila resno.

  Odgovori
 6. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Oh, super. Te še ne poznam osebno. Iz komentarja ne morem sklepati o starosti, pa saj to itak ni važno.

  Krasno, da si pripravljena. Še kakšnega navduši, jaz poiščem podporo v ISGF (International Scout and Guide Fellowship), pa gremo …

  Krasno bi bilo, če se pridružiš skupini ISGF Adult Scouts and Guides na Facebooku. Povabljena.

  Odgovori

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] tudi drugačne poti in tudi drugačne zabave. Mojca […]

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja