Google Chrome: preprosto in uporabno.


Kar takoj priznam, da sem si novi brskalnik velikana Googla naložil zgolj iz radovednosti.

Stvar lepo deluje (vse strani do sedaj so prikazane pravilno), je zastonj (ali slučajno še kdo plačuje za brskalnik?) in kar je meni še posebej všeč: izjemno je preprost. Prav ničesar nisem našel kar bi bilo odveč.

Tole pa pravijo na blogu Gizmoti: “Google Chrome je inovativen in predvsem hiter, hiter, zelo hiter spletni brskalnik.” Meni se tudi zdi, ne znam pa meriti.

Pa še nekaj zanimivih povezav:

Sam ga bom nekaj časa uporabljal, potem pa se odločil med Mozillo Firefox in Googlovim Chrome. Pa še nekaj sem se naučil iz tega, da se je ob tolikih dobrih brskalnikih sploh pojavil še Googlov: “Nikoli ni prepozno za vstop na trg.”

4 odgovorov
 1. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Evo imam že težavo z njim. Če na svoji spletni strani http://www.edusatis.si, ki deluje na platformi MediaWiki urejam, se mi cela stran podre. Zakaj ne vem, je pa prava grdobija. Glej tule.

  Pa še WYSIWYG na ZBOKSS Wiki (Wikispaces.com) ne deluje. Tudi ne vem zakaj.

  Se že vračam k dobri stari Mozilli Firefox. En uč bom pa še imel na Google Chrome, ker je tole še beta verzija.

  Odgovori
 2. Danilo
  Danilo says:

  Aleš, morda pa ni samo toliko preprost kot bi lahko bil ampak bolj 🙂
  To o ne prepoznosti vstopanja na trg je zanimiva stvar. Moraš pa biti na nek način drugačen, da lahko uspeš, ker ljudje se kar navadimo na nekaj ustaljenega. Zakaj bi npr. ta novi lahko premal Firefox. Po moje edino zato, ker prihajo od Googla in bo Google zintegriral vse možne stvari tako, da bo potem najbolj enostavno uporabljati Chrome. Zgolj ugibanje, zaenkrat.

  Odgovori
 3. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Ja, zaenkrat je res bolj preprost kot bi lahko bil. To pravijo tudi nekateri strokovnjaki.

  Prav ti dam, ko praviš da “bo Google zintegriral vse možne stvari tako, da bo potem najbolj enostavno uporabljati Chrome.” Vse njihove sladkosti na enem mestu. Crome pa samo omogoča mreženje – tokrat računalniških “sladkosti”. Tudi iz tega se lahko kaj naučiva kajne?

  Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja