Norost, ki deluje!

Ali se vam je že zgodilo, da ste vstali sredi nore nevihtne noči, se odpravili iz šotora in mokri skuhali okoli 200 litrov čaja? Jaz sem ga. Skupaj s Katjo za skoraj 1500 premraženih skavtov na skavtskem Jamboreeju, ko je nekaterim voda zalila šotore.

Ali se vam je kdaj zgodilo, da bi plesali z ženo v dežju, do gležnjev v blatu obkroženi s 3500 mladimi navdušenimi skavtinjami in skavti? Jaz sem. Na 1. slovenskem skavtskem Jamboreeju z naslovom “Norost, ki deluje!”.

Ali ste kdaj delili hrano otrokom, ki so se razveselili štruce kruha ali pa mlečnega gresa, ki jim ga le na tanko posuješ s čokolado v prahu? Jaz sem. Na služenju v kuhinji na Jamboreeju v Podturjaku.

Ali ste se kdaj razveselili svetlečih pogledov blatnih otrok, navdušenih nad življenjem, ki se polni mladostne norosti vračajo s “poti preživetja”? Jaz sem se, ko so se vračali umazani, mokri, a navdušeni v taborni prostor.

Ali ste kdaj bili ponosni na mlade ljudi, ki so pripravljeni prostovoljno celo leto garati in prevzeti odgovornost za aktivno, noro in poučno druženje 3.500 mladih? Jaz sem. Saj veste kje.

Čestitke Marku Puškariču in Žigi Kovačiču, njunemu noremu timu in okoli 200 prostovoljcem, ki so garali, da je dogodek uspel.

Preživel sem 10 najbolj norih dni v svojem življenju, delal po 15 ur na dan, se veliko naučil in na koncu lahko rečem, da sem preživel najlepši dopust v življenju. Ali je to sploh mogoče?

Hvala skavtinje in skavti, da sem bil lahko del te čudovite zgodbe.

Aleš Čerin

Foto: jamboree.skavt.net

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja