,

Jakec in žvilica


V soboto smo se tudi odrasli skavti udeležili Jakca – skavtske orientacije v Logatcu. Letošnja prireditev je imela pomenljiv naslov: “Cilj je znan, neznana je le pot”. Več.

Več kot 700 otrok, mladine in tudi nekaj 10 odraslih se nas je več ur (okoli 6) podilo po brezpotjih logaških gozdov, iskalo točke, si zadalo vznemirljive cilje. Kako drugače kot posedanje pred TV, računalnikom ali zapravljanje časa v lokalih!

Steg Logatec 1 nam je tudi tokrat odlično organiziral pustolovščino. Čestitam! In tudi tokrat skavtinje in skavti v logaških gozdovih nismo pustili nobene nesnage. Pričakovati bi bilo, da če gre 700 ljudi po skupnih točkah, da bo vse nastlano z ostanki embalaže (plastenke, piksne, papirčki, …), pa temu ni tako. Skavti pač.

Organizatorji vsako leto seveda pripravijo okusen obrok za vse udeležence. Tudi tokrat je bilo tako. Kar pa me je presenetilo tokrat, pa je bil zanimiv jedilni pribor imenovan žvilica (Eng.: Spork). Izjemno lepo oblikovana kombinacija žlice, vilice in noža. Prav res uporabno in zelo priročno.

Zdi se, da se pri tako enostavnih rečeh kot je jedilni pribor ne da izumiti pravzaprav nič novega. Pa se da. In čar tele žvilice je preprostost, uporabnost, priročnost (pribor tehta samo 9 g) in preprosta lepota oblikovanja. Vse v enem kosu plastike. Seveda za večkratno uporabo. Bravo Švedi!

Logaški skavti, skupaj s sponzorjem, so tako “ubili dve muhi na en mah”: ni bilo potrebno kupovati plastičnih žlic za enkratno uporabo, ki bi seveda končale v smeteh in dali so nam koristen kos skavtske opreme. Odlična ideja!

1 odgovori

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ostala oprema: Švicarski nož (tak bolj lahek), plastična žlička za prehranjevanje (odlična je Žvilica), 2 m najlonske vrvice (na skupino), sončna očala, napolnjen mobilni telefon (brez polnilca […]

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja