,

Bil je čas “rintanja” na vrtu


Minuli teden tudi bloga nisem imel časa pisati. Vreme je bilo izredno lepo in žena me je pregnala od računalnika na vrt. In prav je imela …

Pred hišo imamo namreč vrtiček za pridelovanje osnovne zelenjave. Približno 8×5 m = 40 m2 meri. Dovolj, da pridelamo ob ne prevelikem trudu (pravzaprav rekreaciji), kar precej veliko količino vrhunsko zdrave zelenjave. Brez kakršnihkoli umetnih dodatkov (pesticidov, herbicidov, umetnih gnojil, …). Vse obdelamo na roko. Tudi plevel pulimo na roko.

Kot stranski učinek se pa še otroci naučijo delati na vrtu. In pri tem tudi uživajo. Kdove kdaj jim bo prišlo to znanje prav.

Vrtiček je sedaj urejen. Komaj čakamo, da zelenjava zraste. Ni ga večjega veselja kot iti na vrt, odrezati solato in jo svežo že čez pol ure pojesti.

Finančni izračun: ne računam, ker niti ne vem kako naj ocenim vrednost vrhunsko zdrave zelenjave, v primerjavi s kupljeno.

Poleg vsega pa vrt, potem ko že kaj zraste, ga obkrožajo rože in dišavnice, tudi krasno diši in lepo izgleda.

1 odgovori

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] s prijatelji: Imamo majhen vrtiček o katerem sem že pisal. Poleg zelenjave – največ imamo solate, ki jo vsi radi jemo, imamo tudi nekaj zdravilnih rastlin. […]

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja