Darilo nezadovoljnega bralca: 32 rolic toaletnega papirja

Pred časom sem v članku Mož in oče je izginil iz naše družine pisal o moji preveliki odsotnosti iz družine, kako sva jo z ženo “ukrotila” na en teden na mesec in o posledicah odsotnih očetov.

Poklical me je mož, ki se zelo glasno ni strinjal s tem, da sem delal v tujini in bil toliko odsoten. Da ga “serjem”, je rekel. Po pogovoru in razlagi članka, sva ugotovila, da nisem bil pretirano odsoten in da tega ne zagovarjam. V prijateljskem vzdušju sva zaključila.

Kmalu pa dobim tale SMS: “Kaj bo kaj zajtrka okoli devete ure, če se lačen oglasim pri tebi?” Sem potrdil in kmalu se je prikazal. Prinesel mi je darilo: “Na, žena, mi je rekla, naj ti prinesem kar skret papir, ker pravim, da ga serješ!” Nasmejal sem se in darilo hvaležno sprejel.

Povabil sem ga, mu postregel s kruhom, jogurtom, marmelado in maslom. Opazil je, da sem ga postregel z doma narejenimi dobrotami, o katerih pogosto pišem na blogu. Po moško sva se pogovorila, skupaj zmolila, poslovil se je in šel naprej v službo.

Mož mi je dal misliti. Še dolgo sem premišljeval o tem, kaj vse je naredil prav:

  • Članek mu ni bil všeč, a to ni zadržal zase ali pisal po socialnih omrežjih kakšen butec je avtor. Ponižno je pomislil, da morda kaj nima prav, preprosto poklical in lahko sva razčistila. Tako se dela tudi sicer v življenju, v odnosu do žene, otrok, staršev, prijateljev, sosedov in znancev.
  • Ko je prišla prilika, se je kar povabil na zajtrk, si vzel čas za obisk in mi celo prinesel darilo. Iz oči v oči sva se lahko še bolj v podrobnosti pogovorila, načela sva pa tudi druge (bolj moške) teme. In odprla prostor za prijateljstvo.
  • Mož je veren človek, zato sva skupaj zmolila ter se priporočila Bogu in Božji Materi Mariji. Verjamem, da molitev že deluje in spreminja naju in najini družini.
  • Mož je glasno komentiral doma narejene dobrote. Po domače, preveril je, če to kar pišem tudi živim 🙂 Simpatično.

Bogu hvala za može kot je bil moj obiskovalec. Če bi imeli več te naravnanosti, bi bil svet mnogo lepši.

Prvotno objavljeno v katoliškem tedniku Družina.

Foto: Kev BationUnsplash 

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja