Segedin golaž v velikem loncu

Mi jemo segedin golaž le pozimi. Če komu pride prav tale recept za večjo količino. Rabite pa precej veliko posodo (kakih 10 litrov).

Sestavine

  • 4 kg kislega zelja (kupi pri kmetu za ca. 1 €/kg) (= 4 €)
  • 2 kg svinjskega mesa (= 13 €)
  • 200 g sončničnega olja (pol manj manj, če je meso mastno) (=0,40 €)
  • 0,6 kg čebule (= 0,40 €)
  • 4 lovorovi listi (zanemarljivo)
  • 1 žlica celega popra (0,30 €)
  • sol (glede na slanost zelja) (zanemarljivo)
  • 4 žlice moke (=0,04 €)
  • 3 žlice rdeče paprike (=0,50€)
  • 5 strokov česna (=0,50 €)

Cena: 19,4 €/6,8 kg segedin golaža (=ca 20 obrokov) ali 0,97 € na obrok

Priprava

  • Kislemu zelju dodaj toliko vode, da je površina pokrita z vodo. Dodaj lovorove liste in cel poper ter kuhaj, da se zelje zmehča (vre naj kakih 20 minut). Vodo odlij in jo shrani.
  • Meso nareži na kocke, olupi čebulo, jo nareži na rezine in oboje popraži na olju, da postane meso mehko. Dodaj rdečo papriko, moko in dobro premešaj.
  • Meso vmešaj v zelje in dodaj še toliko vode, da dobiš pravo gostoto.

OPOMBA: Ta količina segedin golaža je za več obrokov. Kar ostane, shrani v skrinji za takrat, ko ni časa ali pa se vam ne da kuhati.

Foto: Aleš Čerin

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja