Ponovno uporabiti asfalt? Zakaj pa ne!

V Celju pod cerkvijo Sv. Jožefa do ene od hiš vodi cesta, dolga nekaj 100 m, tlakovana z asfaltom. To ni pravzaprav nič takega, če ta asfalt ne bi bil že nekje uporabljen in je tu le položen na novo. Nekdo si je dal napeljati star asfalt, si vzel čas in ga na novo uporabil. Lepo, v smislu PREPROSTOSTI in v smislu REUSE (ponovno uporabi), kar je v hierarhiji 3R (reduce, reuse, recycle – zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj) pred recikliranjem.

Da se razumemo, cesta je lepo tlakovana, brez grbin. Pozimi gotovo tudi manj drsi kot nov asfalt.

Čestitka nekomu, ki ima naravnanost na manj kaosa v svetu.

2 odgovorov
 1. Roman
  Roman says:

  Ja, po nečemu temu podobnemu se mi vaščani iz vasi na Kočevskem vsak dan vozimo v službe v Ljubljano, le da to ni R3 asfalt, ampak nadvse dotrajan, »samoprispevkarsko vgrajen« asfalft, še iz prejšnega režima. Aleš, tvoj pogled je tokrat malce preveč »romantično prestolniški«!

  Odgovori
  • Aleš Čerin
   Aleš Čerin says:

   Roman, kako to mislite »romantično prestolniški«? Mi je pač všeč, da je nekdo ponucal nekaj, kar bi sicer končalo na smetišču. In tistih nekaj 100 m klanca do glavne ceste s takim asfaltim ni katastrofa, sploh ker hitrost ni velika. Čisto nekaj drugega je, če se morate voziti več 10 km po takem in z večjo hitrostjo. Kar je tudi nevarno.

   Vse dobro.

   Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja