Gremo v preprosto?

Zakomplicirali smo. V poslu in v osebnem življenju. Poslovno delujem v reguliranem okolju – v laboratorijih farmacevtskih podjetij. Povsod ista slika: fascikli in diski, polni podatkov.

Velik del mojega posla je odstranjevanje odvečnega, v ravnotežju z ohranjanjem smisla. Sisteme vodenja kakovosti smo »prevedli« v prakso tako, da so postali sinonim za birokracijo. Ali so zdravila res veliko bolj varna in učinkovita kot so bila pred leti, ko proizvodnje še nismo zavijali v tako debele plasti »celofana« pretirane birokracije? Ali pa si samo ne ZAUPAMO več?

Ali je hrana odkar imamo HACCP sistem, res toliko bolj varna, kot je bila pred nekaj leti? Ali pa smo le podlegli ideji po hitrejšem vrtenju ekonomskih ciklov – s tem da mečemo hrano stran?

Sam iščem bolj preproste poti tudi v zasebnem življenju. Sem proti koncu projekta, ko se prehranjujem za ceno 1€ na dan. Ne ob kruhu in vodi, pač pa trajnostno – energetsko, vitaminsko, mineralno, beljakovinsko dovolj bogato in ob tem ohranjam svoj življenjski slog.

Verjamem, da bomo šli v smeri večje preprostosti. Vem, da smo presežna bitja, ki si lahko prihodnost narišemo v glavah in se za smer odločamo sami. Vsak posameznik, prostovoljno, z vsakodnevnimi izbirami. V bolj preprosto.

3 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja