Nedeljsko popoldne: Krasni ribniki, (Marijin) Studenček, ki ne presahne, pot mimo ruševin gradov (FOTO)

Sva skombinirala nedeljsko popoldne: nekaj zanjo, nekaj zame, malo za telo zanjo, veliko za telo zame, mnogo za dušo – za oba. Divjina in kultivirana pokrajina. Lepo popoldne z Marinko.

Priporočam. Vse troje.

Lep, kultiviran (R)ribnik

Z avtom do Grosuplja in naprej do Ribnikov pri vasici Malo Mlačevo. Lepo se je bilo sprehoditi po pokošeni travici okoli ribnikov in opazovati lepoto vode. Popoldansko-nedeljsko namakanje trnkov strastnih ribičev. Hvala Ribiški družini Grosuplje za lepo urejanje okolice. Nobenih smeti. Vse tako kot mora biti.

Sem bom pripeljal vnuka, ki je ravno dobil v dar ribiško palico. Če bova kaj ujela, bova spustila nazaj.

Hribček Kopanj in Studenček, ki ne presahne

Zapeljite se še štiri kilometre naprej proti jugu, do Velike Račne, kjer na levi zagledate hribček Kopanj, na katerem je lepa cerkev Marije Vnebovzete in župnišče v katerem je nekaj let bival France Prešeren. Avto pustite pri šoli pod cerkvijo in poiščite stezico do Studenčka.

Na severni strani hriba je torej studenček, ki mu domačini pravijo kar Studenček. Lepo urejena okolica kar vabi k molitvi, branju Božje besede in pogovor. Hvala možje in domačini iz Račne za ureditev okolice in za postavitev nove kapelice; staro je namreč odneslo padlo drevje.

Pot Čušperk – Grosuplje

Odpeljala sva se še do vasice Čušperk, kjer sva se ločila. Žena se je odpeljala domov, jaz pa nisem mogel, da ne bi … hodil do Grosuplja. Po divjini gozdov in mimo dveh podrtih gradov – Čušperka in Limberka. Nikogar nisem srečal. Nazaj do Ljubljane z vlakom – penzionist pač.

13 km; 480 m višine; 3:30 hoje

Naloži si sled poti (desno spodaj klikni ‘Export’)

Foto: Aleš Čerin

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja