V Prijatelju: Sveto pismo je vsakodnevna stalnica – nikoli do konca prebrano

Prijazno so me povabili, da se predstavim v  reviji za bolnike invalide in njihove prijatelje Prijatelj, v kateri me občasno prosijo za fotografije.

Kdo ste?

Predstavim se kot mož, oče, dedek, podjetnik, skavt, pisec na Časnik.si, predavatelj in bloger na blogu Preprostost. V družini, družbi in poslu se zavzemam za bolj preproste izbire, v Družini in Življenju pa za gradnjo odnosov za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej.

Zadnja knjiga, ki ste jo prebrali?

Več knjig imam vedno v branju … Nazadnje sem prebral knjigo Golo krščanstvo C.S. Lewisa, tik pred koncem pa je Stepping Up – A Call to Courageous Manhood, Dennisa Raineya. Obe priporočam. Sveto pismo je pa vsakodnevna stalnica. Nikoli do konca prebrano.

Ena izmed reči, ki so vas v življenju najbolj prevzele?

Kako lep je lahko odnos med možem in ženo, pa tudi med starši in otroki, ter starimi starši in vnuki, če se odločimo iskati in udejanjati Božji načrt. Ko vidiš, da ne gre samo za preživeti, pač pa za uživati v odnosu.

Česa ste najbolj veseli?

Da sem zdrav, da lahko hodim, da lahko še dirjam “čez-drn-in-strn” po hostah. Na primer na orientacijskem teku. In da gre žena z menoj na kakšno tekmo.

Koga od znanih ljudi bi povabili na večerjo?

Gregorja Čušina z ženo. Enkrat ju bom res povabil. Hvala za idejo.

Vaša najljubša jed? Kje?

Rižota. Doma in če jo sam pripravim – riž posebej, omako posebej. Mora kar močno peči. Lokalno v svoj krožnik dodam doma narejeno omakco.

Kam bi odšli na počitnice, če bi imeli skoraj neomejeno časa in denarja?

Zadnji del vprašanja me ne gane … Vedno imam namreč dovolj časa in dovolj denarja, da grem na en dober, ‘vsaj-tri-dnevni’ treking po Sloveniji – sam, z ženo ali otroki. Čez hribe in doline po poteh kot so Jakobova pot, Evropske pešpoti E6 in E7, Loška planinska pot, Idrijsko-cerkljanska planinska pot. Preprosto bivanje in tako, da– po romarsko – zamenjam posteljo, hrano in obleko.

Kaj si najbolj želite?

Odpuščanja v slovenskem narodu.

Foto: Revija Prijatelj

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja