Orientacijski tek (lahko tudi orientacijski sprehod) – šport za vse (FOTO)

Danes sva s sinom organizirala tekmo v orientacijskem teku v okviru Zimske lige. Tekma je res lepo uspela. Rezultate najdete tule, grafične prikaze dogajanja na tekmi pa tule, še največ pa o lepoti športa spregovorijo fotografije.

Hvala družina Kunc, hvala družina Borštnik za veliko pomoč pri organizaciji tekme. In hvala Salezijanskemu mladinskemu centru Rakovnik za parkirni prostor in elektriko.

A ni lepo, da se na istem dogodku lahko znajdejo vrhunski tekači, oni, ki so na poti do vrhunskosti in družine z malimi otroki? Tule je zapis Klemna Tominška, ki se je s sinovi prvič udeležil orientacijske tekme.

7 odgovorov
 1. Natti
  Natti says:

  Aleš! Kako lepo ujeto sonce na zimski dan brez snega v fotografije ljubiteljev orientacijskega teka! Res šport za vse, kot si zapisal, in to na istem tekmovanju.
  Hvala vama za lepo pripravljeno tekmo.

  Odgovori
  • Aleš Čerin
   Aleš Čerin says:

   Natti, res lep dan je bil. Sva vesela, da je tekma tako lepo uspela. In hvala tvojim fantom za vso pomoč. Res so veliko pomagali. Hvala, ker si nam jih “šenkala” za nekaj ur 🙂

   Bogu hvala za tak šport, kajne?

   Odgovori
  • Aleš Čerin
   Aleš Čerin says:

   Ja, Natti, tole je pa bila orientacija. Enkrat je bilo nekaj podobnega v Komendski Dobravi, ko je bilo nekaj točk v močvirju, pa še skoraj do pasu smo šli v vodo, da smo prečkali rečico. Ja, to je samo za “desce”, kot sva midva s tvojim 🙂

   Odgovori
   • Natti
    Natti says:

    Črni vrh nad Idrijo, karta Predgriže 2, 17.1.2016, kajne…menda so vas kar namučili in “prelajhali” tam na območju medveda. Pa še mala podrobnost, Aleš. Na karti namreč piše: Road To JWOC 2016….verjetno je bila tekma kot trening za tole tekmovanje, kaj praviš 🙂 http://www.jwoc2016.ch/. Osti jarej!!!

   • Aleš Čerin
    Aleš Čerin says:

    Ja, fino je bilo. To je eden od zelo težkih kraških terenov. Polpolnoma drugačna tekma od naše na Golovcu. Golovec se namreč šteje za orientacijsko lahek teren, ker ima veliki potk. Je pa naporen zaradi vzponov in strmih grap. Včerajšnja tekma sploh ne bi bila primerna za družinice z malimi otroki. Kar mraz je bilo…

    Ja, to je bil trening za Mladinsko svetovno prvenstvo. Menda bo teren tam podoben.

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja