Zazreti si (globoko) v oči

Z ženo sva preživela zagotovo enega najbolj navdihujočih vikendov v najinem življenju. Vikend je imel romantični naslov “Zazrita si v oči“, kar je – če poznaš Iskreni.net – pomenilo delo na odnosu med nama. In prav nobene navidezno romantične plehkosti. Trije prostovoljski zakonski pari z Iskreni.net (prav vsak od para je imel s seboj tudi najmlajšega otroka), nekonvencionalni frančiškanski duhovnik in enajst parov udeležencev, smo v treh dneh na malem otočku Košljun pri mestecu Punat na otoku Krku – na njem je samo frančiškanski samostan – uspeli ustvariti izjemno varen prostor, kjer smo mogli “odriniti zelo, zelo na globoko” v iskanju pomena poročne obljube v življenju zakoncev.

Zakonski pari, prostovoljci na Iskreni.net, so s svojimi ekstremno pogumnimi pričevanji pokazali, kako se zares dela – ma kaj dela, gara – v zakonu na področju reševanja težkih kriz (” … ostal zvest v sreči in nesreči”), kako se prepuščati Božjemu načrtu (“… zvest v bolezni in zdravju”), kako graditi sožitje in kako spoštovati razlike med sozakoncema – v tem primeru razlike v vernosti (“ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja.“), ter na področju spolnosti. Perfektno!

Midva z ženo in tudi še deset drugih zakonskih parov je bilo navdušenih, zadovoljnih in srečnih. Odlično Iskreni.net! Tega manjka v slovenskem prostoru, to je pot.

Zahvala celotnemu timu: Tomažu in Polonci, Alešu in Ireni, Nejcu in Mici, ter patru Andražu. Za bistvo (vaša pričevanja) in tudi za vse drobne pozornosti. Prav vse smo opazili (tudi to, da je bila nočna omarica na pravem mestu). In vse je prispevalo k gradnji zaupanja, izgradnji varnega prostora in tudi dobrega počutja.

Priporočam vsem zakoncem. To je to kar potrebujemo.

Še poročilo Mice Škoberne, ene od organizatork vikenda, o dogajanju na Košljunu (objavljeno na Iskreni.net).

Foto: Aleš Čerin

2 odgovorov
 1. Igor Đukanović
  Igor Đukanović says:

  Tudi ateisti bi kdaj potrebovali podobna predavanja. Jaz recimo ne bi mogel prepoznati božjega načrta in zato vztrajati. A gotovo bi si lahko pomagal z izkušnjami tistih, ki so. 🙂

  Odgovori
  • Aleš Čerin
   Aleš Čerin says:

   @Igor, se strinjam. Po moje ne bi bil noben preblem se udeležiti takega vikenda. Potrebuješ le sozakonca, spoštljiv odnos do vere, neaj časa, nekaj malega denarja, … in obilo naravnanosti za učenje sobivanja v odnosu.

   Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja