Preprosto popravilo zaslona na dotik

Zadnjič mi je telefon padel iz rok. Ne prav z višine, s kakega metra. Seveda je padel tako nesrečno, da se je razbil ekran, samo zgornja površina. Skoraj čez polovico ekrana je “pajčevina”. Ekran je sicer še popolnoma funkcionalen, a se zatika pri upravljanju. Najprej sem ga “zalimal” z lepilnim trakom, a se je precej slabo videlo v soncu in hitro se je začel “cufati”.

Pa sem se domislil, da bi čez nalepil folijo za ovijanje zvezkov, a kaj, ko je ne dobiš manj kot 3 metre. V naši knjigarni pa prodajajo prozorno folijo za tiskanje nalepk (Avery Zweckform L7784). En list A4 formata stane 1,50 € in za ta denar imate dovolj folije za 10 takih popravil 🙂 Folija je zelo trpežna in popolnoma prozorna.

Izrezal sem ven košček, ki se nekako prilega površini ekrana in ga prilepil. Deluje, trpežno je in v soncu se tudi dobro vidi na ekran. Preprosta in poceni rešitev, kajne?

Menda stane popravilo okoli 50 € (tule razpravljajo o tem). Lahko tudi kupiš – kot je predlagal nekdo na Facebooku – komplet iz Kitajske preko Ebaya za 8,99 $ in ga zamenjaš sam. Če znaš in nič ne pokvariš spotoma …

Foto: Aleš Čerin

2 odgovorov
 1. mg
  mg says:

  živjo!
  Obstaja celo neka programska rešitev, ki ti dele slike iz neuporabnega dela ekrana preseli na predel, ki je dober. Tako lahko rešiš tudi problem, če ti ekran deloma ne dela. Ampak pri najboljši volji zdaj tega programa nikjer ne najdem….

  Odgovori
  • Aleš Čerin
   Aleš Čerin says:

   Zanimiva rešitev, a meni ekran dela. Je popolnoma funkcionalen, samo počen, kar ni fino za drgnjenje po ekranu in morda bi lahko noter prišla voda in svinjarija.

   Če najdete to programsko rešitev, dodajte povezavo. Komu drugemu bi lahko prišlo prav.

   Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja