Glejte ptice na nebu … in kako se bašejo na polju

Svetopisemski izrek o pticah na nebu in lilijah na polju je eden mojih najljubših. Naj del o pticah skopiram sem: Zato vam pravim: Ne skrbite za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili, in ne za svoje telo, kaj boste oblekli. Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka? Poglejte ptice neba! Ne sejejo in ne žanjejo niti ne spravljajo v žitnice, in vendar jih vaš nebeški Oče hrani. Ali niste vi več vredni kot one? Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svoje življenje za en sam komolec? Mt 6, 25-27

Saj je prav, da nebeški Oče hrani ptice neba … Danes sem pa pri Mengšu na polju, kjer je prej rasla koruza, nekaj časa opazoval veliko jato golobov. Zdelo se mi je, da se prav bašejo s koruzo, ki je ostala od strojnega pobiranja. Kar veliko storžev je ležalo na njivi. Celo golobi je ne morejo pravočasno pojesti. Že plesni.

Ali je mogoče, da se res nobenemu več ne izplača pobirati še dobrih storžev, ki ostanejo po strojni obdelavi in z njimi krmiti živali? Verjetno se ne splača.  … Ali pa bi komu morda se splačalo, pa si ne upa vprašati? Kaj vem. Spet malo razmišljam o družbi stranmetanja. Že četrtič letos: Časnik.si: Družba stranmetanjaRojena v časih, ko, če se je kaj pokvarilo, smo popravili …Simbolna govorica preprostostne lopatke, pa še enkrat pred leti: Koliko ton jogurta pomečemo stran?.

 

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja