Nova podoba bloga Preprostost

Dragi prijatelji bloga PREPROSTOST. Sem mislil, da ga bom spremenil čez noč, pa ni šlo. Je bilo več dela kot sem si mislil. Predvsem zadaj v drobovju. Blog je obnovljen tehnično in oblikovno. Vesel bom vaših odzivov. V galeriji poklanjam nekaj fotografij rožic.

Tehnično

Najprej sem vse shranil, tako da imam varnostne kopije, če bi se mi slučajno kaj zgodilo med spremembami. Potem sem naložil zadnjo verzijo WordPressa, ki je glede na mojo do sedaj uporabljano (že dolgo nisem nalagal novih verzij!) zelo izboljšana in je res dobra.

Potem sem obnovil vse vtičnike, ki jih uporabljam. Nekatere odstranil, dodal nekaj novih.

Oblikovno

Namesto dobre stare Gotham News teme, ki je postala že precej zastarela (ne oblikovno pač pa tehnično) sem kupil Canvas temo, ki resnično omogoča veliko ustvarjalnosti. Prav res kot bi “malal” po platnu. Pa sem se potem kakšen dan dajal z njo. Da sem jo prevedel v slovenščino, pa zrihtal, da izgleda tako kot želim.

Oblike nisem želel preveč spremeniti – ohranil sem osnovno barvo, tako, da se še najde logična povezava na stari blog. Sem pa želel, da že oblika bloga izraža PREPROSTOST. Če mi je uspelo, presodite sami dragi bralci. Vesel bom pripomb in predlogov.

Fotografije, ki jih imate zelo radi na mojem blogu, boste odslej lahko bolj PREPROSTO gledali – po zaslugi vtičnika jQuery Lightbox. Kliknite na fotografijo v spodnji galeriji in preizkusite.

Ob novi obliki bloga vam poklanjam nekaj svojih fotografij.

 Foto: Aleš Čerin

4 odgovorov
 1. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  @Ana: Ja, res, imaš prav. Tudi sam se kar dolgo odlašal, ker nisem hotel dregati v nekaj kar je delovalo. No ko mi je na prejšnji temi nekaj “crknilo”, je bila to spodbuda za spremembo. Najprej sem hotel samo posodobiti isto temo, a sem se potem lotil temeljite prenove – tehnično in oblikovno. Nekaj dni dela, a mi sedaj ni žal.

  Čakam na tvojo prenovo 🙂

  Odgovori
 2. robi
  robi says:

  Aleš, sicer sem na tvoj blog naletel šele pred kratkim, a mi je v velik navdih! V nekaj tednih sem na delovnem mestu odkril kar nekaj stvari, s katerimi se dejansko brezvezno obrememnjujem: npr. da ne bi uporabil kolesa do službe. Ko pa sem nekajkrat šel ven v mraz in na kolo, sem odkril, da to sploh ni tako slabo – na delovno mesto pridem sicer malo ”segret”, ampak mraz me sploh ne moti več. Prej sem rabil avto do vsakega vogala. S tem pa prihranim 1,6 Evra na dan! Super Blog!

  Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja