11 dni brez interneta je prineslo 100% več obdelovalnih površin (FOTO)

Kar 11 dni je minilo od mojega zadnjega prispevka za tale blog, drage bralke in bralci.  Morda je že kdo pomislil, da sem nehal pisati … Ne, nisem zaključil z blogovsko “kariero”, sem se pa resnično malo odklopil od interneta, kar pomeni od bloga, Facebooka in Twitterja.

Oblikovanje in obdelava vrta

Za vrt sem si v teh 11 dneh vzel res veliko časa. Kot morda veste že iz projekta 1 € na dan, kot sem že pisal na tem blogu in na Časnik.si, sem se navdušil za domačo pridelavo hrane v domačem vrtu. V tem obdobju odličnega, suhega vremena za take opravke sem se posvetil razširitvi in obdelovanju vrta. Veliko zemlje sem prekopal, odstranil kamenje, plevel in drugo “šavje”, sejal in vozil zemljo, gnojil in zasajal rastline. Obdelovalno površino sem tako povečal za skoraj 100% (od 47 m2 na 93 m2), kar mi omogoča precej večjo pestrost na vrtu.

Uredil sem si dve manjši topli gredi, ki mi omogočata hitrejšo pot do solate, sadik in do nekaterih vrst zelenjave, ki so bolj občutljive na mraz (npr. paprike, feferone, paradižnik). Z ženo vsak dan posejeva ali posadiva kaj novega. Idej je vedno več.

Seveda vse delava skupaj z ženo, ki že več kot dvajeset let skrbi za vrt in si je v tem času nabrala veliko izkušenj. Sam se za vrt do projekta 1 € na dan nisem veliko brigal. Šele sedaj na “stara leta” in po zanimivi izkušnji ugotavljam, kako pomembna je zdrava, kakovostna in poceni hrana z domačega vrta. In to na véliko razglašam okoli. Žena pravi, da ko je ona skrbela za vrt, nihče ni vedel zanj, sedaj pa, ko se nekaj mesecev sam angažiram malo bolj, ve ves svet 🙂

Na vrtu imamo že posajene veliko zelenjave, ki je po zadnjem dežju odlično pognala, tako da že jemo berivko, krešo in kmalu tudi glavice solate izpod tople grede.

Odkril sem, da obstajajo jedilne rože, tako da smo prvič v solati jedli mačehe (Viola tricolor hortensis). Ali ste vedeli, da so užitne in da so prav dobrega okusa (po cvetličnem medu)? In bolj kot jih trgaš, bolj poganjajo. Seveda so tudi na pogled čudovite …

Skavti

S skavti se pripravljamo na dobrodelno kulturno-zabavno prireditev “Veselje nas druži”, ki bo v soboto, 7. maja ob 20h v kulturnem domu Hrušica v Ljubljani (Litijska cesta). Prostovoljne prispevke zbiramo za družino v stiski. Povabljeni! Kar nekaj pevskih in inštrumentalnih vaj imamo.

Poleg vaj gremo tudi na kakšen skavtski izlet. Tako smo jo na velikonočni ponedeljek mahnili na Štefanjo goro pod Krvavcem. Res lep dan v družbi prijateljev, četudi nas je popoldne napral težko (za vrtičkarje!) pričakovan dež, kar pa je le še malo podkrepilo našega skavtskega duha.

V nedeljo, 1. maja smo imeli skavtske obljube na Poljanskem (Gora-Malenski vrh – priporočam za nedeljski popoldanski izlet), ko se je nekaj mladih in tudi ena odrasla skavtinja pridružila našemu skavtskemu gibanju.

Letni poslovni izlet v hribe

Sem že pisal o tem, da se s prijateljem in poslovnim partnerjem Danilom Kozodercem vsako leto odpraviva za en dan v hribe, kjer modrujeva, si izmenjujeva ideje, se dopolnjujeva in sva pripravljena sprejeti kakšno idejo za skupno sodelovanje.

Letos sva se odpravila na Čaven nad Ajdovščino. Priporočam! V tem času je narava tam izjemno radodarna z gorskimi rožami. Posebno z jegliči. Samo glejte in fotkajte. Nič trganja!

Danilo je postal moj “priganjač” in mentor pri enem projektu. Že vnaprej hvala.

1 odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja