V WordPressu zna še svetovalec izdelati spletno stran

Moja prva internetna stran (še za podjetje Q-SATIS Aleš Čerin s.p.) je bila narejena v Drupalu. Seveda je nisem naredil sam, pač pa s pomočjo dizajnerja in računalničarja. Delovala je odlično, samo “tečna” je bila za uporabo. Izjemno težko sem se spravil napisati kakšen članek ali novico (piše se v nekakšnem programskem jeziku), zato so bile le-te bolj redke.

Drugo stran za podjetje (Edusatis d.o.o. – preoblikovanje v d.o.o. in preimenovanje podjetja) sem naredil tudi s pomočjo računalničarja (in z zastonjskim dizajnom) na MediaWiki platformi na kateri je zgrajena Wikipedija. Wiki je pač nekaj kar ljubim, izdelava je bila prijetna, dokaj PREPROSTA, obnavljanje strani lahko, ni pa imela dobro rešenega dodajanja novic – ali pa jaz nisem znal. Vseeno sem sedaj kar malo žalosten, ker MediaWikija nimam več.

Pred nekaj leti sem začel na pisati tale blog Preprostost na WordPressu, ki je mimogrede star že dve leti in tri mesece.  V nekaj minutah sem odprl blog na WordPressu in že pisal. Slabost: Stvari nimaš pod kontrolo (vtičnikov ni veliko, izgledov tudi ne, slovenščina odpade, …).

Tako da sem šel pred časom “na svoje” na WordPressu. Podpiram idejo, da je stran v slovenščini in da lahko po mili volji dodajam vtičnike, da ima lep izgled. Pred kratkim sem še kupil tale dizajn, ki je po moje bolj pregleden, preprost in (vsaj meni) lep.

WordPress mi je tako počasi zlezel pod kožo, ker je izjemno PREPROST za uporabo, naučil sem se uporabljati tudi bolj zahtevne funkcije in pred časom sem se odločil, da izdelam tudi stran za svoje podjetje Edusatis d.o.o. kar na WordPressu. Včeraj sem dokončal še zadnje podrobnosti.

Evo REZULTAT.

Sedaj imam vse: PREPROSTOST urejanja, PREPROSTO dodajanje novic (kot bi napisal blog), PREPROSTO dodajanje vtičnikov po želji, lep in pregleden (kupljen) dizajn, PREPROSTO spremljanje statistike, povezavo na Twitter, PREPROSTO dodajanje ključnih besed, … skratka sem zadovoljen.

Kako stran izgleda? Vesel bom predlogov, komentarjev, pripomb, …tudi pohval. Predvsem pa bom hvaležen vsem, ki boste našli kakšno napako, da me nanjo opozorite.

Enhanced by Zemanta
5 odgovorov

Trackbacks & Pingbacks

  1. Aleš Čerin pravi:

    New blog post: V WordPressu zna še svetovalec izdelati spletno stran http://bit.ly/14chWi

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja