Slovenski oktet – zvezdniki slovenske vokalne glasbe

V petek sem bil na koncertu legende slovenske vokalne glasbe Slovenskega okteta z naslovom Uspešnice Slovenskega okteta. Resnično smo slišali veliko slovenskih uspešnic (Mojcej, Katrca, Pojdam v Rute, Nocoj pa oh nocoj, …) in tudi vrsto skladb iz mednarodnega repertoarja (Ruska Večerni zvon, madžarski čardaš in del repertoarja Comedian Harmonists).

Že samo dejstvo, da se pelješ na kulturni dogodek iz Ljubljane na “periferijo” se mi zdi zanimivo in občudovanja vredno. Nisem si mislil, da so fantje iz Slovenskega okteta taki zvezdniki, da lahko napolnijo Poletno gledališča Studenec pri Domžalah. Pravzaprav pa ni čudno, da so zvezdniki, saj v različnih zasedbah pojejo že od leta 1951 in nas razvajajo s pretanjeno uglašenostjo, barvitostjo in občutkom za harmonijo.

Med koncertom sem imel občutek, da se bolje peti ne da. Obenem se mi pa zdi, da v svetu, kjer ne velja več veliko lepota glasu, uglašenost in občutek za ritem, kjer na kratki rok lahko celo v petju uspe človek brez osnovnega posluha, s pomočjo škandalov in tračev željnih medijev, prav potrebujemo take vrhunske zasedbe kot je Slovenski oktet. Da PREPROSTO pokažejo razliko.

Čestitke fantom za izvrstno glasbo, ki te ne pusti hladnega. Priporočam, da jim sledite na njihovi internetni strani in se udeležite njihovega koncerta.

Za občutek poslušajte Večerni zvon:

4 odgovorov

Trackbacks & Pingbacks

  1. Aleš Čerin pravi:

    http://twitpic.com/6trn5 – Dekoracija na koncertu Slovenskega okteta. Uglašeno petje, polno poslušalcev, … lep večer. http://bit.ly/11E7u7

  2. Aleš Čerin pravi:

    New blog post: Slovenski oktet – zvezdniki slovenske vokalne glasbe http://bit.ly/IgVk6

  3. Aleš Čerin pravi:

    New blog post: Slovenski oktet – zvezdniki slovenske vokalne glasbe http://bit.ly/IgVk6

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja