APZ Tone Tomšič: Človeški glasovi v popolni harmoniji

Včeraj sem bil na dobrodelnem koncertu za družino Kastelic iz Bizovika, kjer je po tragični nesreči, ostalo pet otrok brez očeta. APZ Tone Tomšič, katerega članica je tudi najstarejša hči iz družine, je pripravil dobrodelni koncert in nas dve uri razvajal z najodličnejšim zborovskim petjem.

‘Svetovni prvak’ med zbori

Ogromna cerkev Svetega Jožefa v Ljubljani je bila skoraj polna navdušenih poslušalcev in občudovalcev tega, sam bi rekel, svetovnega prvaka med zbori. V dveurnem koncertu je zbor navdušil z zelo raznolikim in ekstermno težkim programom, ki je pustil odmev v vsakem od nas. Aplavz na koncu se ni polegel, tako da je zbor dodal še dve skladbi. Pri zadnji nas je vse skupaj popeljal do cerkvenih vrat, kjer se je koncert ob atraktivni afriški pesmi, končal. Pa ne za prav dolgo.

Poslušalci smo se namreč zbrali pred cerkvijo in se ob preprosti pogostitvi zadržali z znamenitim zborom skoraj uro dolgo. Seveda zbor ni “mogel biti tiho”, tako da smo bili najvztrajnejši deležni še štirih skladb iz njihovega bogatega repertoarja.

Vsi razlogi za uspeh

Opaziti pa je bilo, se člani zbora, poleg tega da znajo peti, da je vodenje strokovno, znajo tudi zabavati, so povezani med seboj in imajo dobre odnose. Evo, vsi ključni razlogi za uspehe so tu.

Obenem je bil to tudi poslovilni koncert dirigentke zbora Urše Lah. Uspešni dirigentki želim obilo strokovnih izzivov in uspehov na novih poteh. Čestitke za vaše delo z APZ.

Zboru želim veliko uspehov pri delu z novim dirigentom Sebastjanom Vrhovnikom, družini Kastelic pa obilo božjega blagoslova. Če želite darovati za družino Kastelic, se lahko obrnete kar na zbor.

Spremljajte zbor APZ Tone Tomšič na Facebooku in na Twitterju.

Foto: Facebook profil APZ Tone Tomšič

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja