Kje je bila zadnja zimska univerzijada?


Ali mi zna kdo odgovoriti na vprašanje v naslovu? Ali kdo ve kateri naši študentski  športniki so tam zastopali barve Slovenije? Kakšne uspehe  so tam dosegli?

Naj vam namignem: zimska univerzijada se je končala pred nekaj tedni na Kitajskem v mestu Harbin.

Slovenijo je tam zastopalo 20 športnikov za katere pa jaz še nisem prav veliko slišal. Pravzaprav za nobenega ne vem, da bi dosegel kakšne odmevne športne uspehe. Seveda pa razumite, da nisem ne vem kakšen poznavalec. Vsekakor tam ni bilo slovenskih reprezentantov v alpskem smučanju, skokih, … Toliko o odmevnosti univerzijade v državi, ki bo gostila naslednjo.

Želim povedati, da je univerzijada petorazredni športni dogodek, “žre” denar, ni pa ne pomemben, ne odmeven. Pač mala nerazvita “sestrica” olimpijade, ki pa je vedno podhranjena, se ne razvija in se tudi ne bo.

Močno podpiram Maribor in širšo regijo, da se gospodarsko razvije, vendar to po moje ne bo šlo s tako abotnimi projekti. Verjemite, da bo Maribor na koncu še vesel svetovne recesije, da mu ni bilo treba organizirati tako požrešnega projekta. Denar, ki bi ga naj namenili športnim objektom pa naj namenijo za spodbujanje inovativnih rešitev v gospodarstvu.

Aleš Čerin

2 odgovorov

Trackbacks & Pingbacks

  1. Reading: “PREPROSTOST » Kje je bila zadnja zimska univerzijada?” (http://twitthis.com/r8559x)

  2. Aleš Čerin pravi:

    New blog post: Kje je bila zadnja zimska univerzijada? http://tinyurl.com/aserq9

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja