Takole smučajo invalidi

Prijatelj Miro Pivar, odrasli skavt, je na tekmovanju v Mokrinah v Avstriji, kjer je njegova žena zmagala, posnel smučanje invalidov v različnih kategorijah.

Do sedaj si nisem mogel misliti, da človek brez noge, paraplegik, slepi, človek s cerebralno paralizo sploh lahko smuča,  pa me je Mirotov film prijetno presenetil. Ljudje ne samo smučajo, pač pa odlično smučajo.

Poglejte si film in še nekaj Mirotovih fotografij.


Koliko je še nepoznavanja invalidov, ki živijo z nami, pa jih sploh ne poznamo? Sploh se ne ustavimo, se ne vprašamo, kako živijo. Morda se včasih tudi ne znamo obnašati do invalidov, imamo obilo predsodkov, imamo morda celo strah pred njimi?

Nekaj predsodkov in mitov so podrli kar študentje invalidi v gledališki predstavi Vse, kar ste hoteli vedeti o nas, pa niste nikoli vprašali.

Naj tudi ta film vsaj malo prispeva, da se zamislimo in da razbijemo kar se da veliko predsodkov.

Aleš Čerin

6 odgovorov
 1. miro
  miro says:

  Hvala Aleš za tako lep članek in da si dal film in slike na splet. Imaš čudovit blog. Vidim, da mi manjka še ogromno kilometrov pri mojem blogu. Nekako bo že.
  Bi-Pi!
  Plesoči gams

  Odgovori
 2. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Miro, hvala najprej tebi za odličen film in za zgled, ki ga dajeta s Simono.

  Kar se bloga tiče, si ti malo omejen, ker gostuješ, jaz imam pa popoln nadzor ker je v mojih rokah. Bomo imeli morda izobraževanje o bloganju pri ZBOKSS oziroma pri SkavtNetu.

  Pozdrav obema.

  Odgovori
 3. miro
  miro says:

  Res je navdušeno gledati ” drugačne a vendarle iste”, jaz pravim, da še boljše od nas zdravih, kakšen žar sije iz njihovih oči na srečanjih, pa najsi bodo srečanja kot srečanja ali pa kot tekmovanja.

  Predsodkov pred invalidi nimam, saj je dekle, ki sem jo spoznal pred 23. leti, že bila invalid. Kljub nasprotovanju kar nekaj ljudi sem zapustil rodno Prekmurje ter se odselil v povsem nov kraj. Tam sem pustil vse prijatelje, tu sem poznal samo invalidno dekle in njene starše. Oženil sem se z invalidnim dekletom in povem ti, ni mi žal. Povila nama je dva čudovita otroka, preko njenih invalidnih prijateljev pa sem spoznal, da sem se odločil pravilno.

  Sam BOG me je 1986 leta gnal na Triglav, kjer sem jo v Dolini Vrata zagledal. Hvaležen sem vsem za vse, ker se mi je življenje resnično od takrat obrnilo na odlično.

  Odgovori

Trackbacks & Pingbacks

 1. Aleš Čerin pravi:

  New blog post: Takole smučajo invalidi http://tinyurl.com/dba8u2

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja