,

Pogovor z Leo Čerin, pedagoginjo: Kako v korona krizi šola svoje otroke od doma profesionalka (PODKAST)

Lea Čerin je žena, mati treh deklic – dve sta na začetku najstništva, tretja pa bo tudi kmalu tam, pedagoginja in mentorica za uspešno učenje. Kako šola od doma svoje otroke?

Lea ima podjetje Rumena hiška, kjer z individualnim delom z otroki in njihovimi starši pomaga učencem do bolj uspešnega učenja. Pripravlja tudi delavnice in seminarje za starše in učitelje. Je tudi žena mojega brata, zato enak priimek 🙂

V teh korona časih, ko poteka šolanje od doma, je ravno pravi čas za pogovor s profesionalko, ki obenem šola tudi tri dekleta od doma. Stroka in izkušnje.

Pogovor je potekal zelo sproščeno in z namenom da bi starši dobili kakšno dobro idejo in jo uporabili pri svojih otrocih. Vse, da bi stiska v naših družinah bila lahko vsaj za spoznanje manjša.

Nagovarjala sva torej starše, ki so sedaj soočeni s povsem novimi učnimi situacijami, ki jih nikakor niso vajeni.

Malo sva se dotaknila tudi dela učiteljev.

Teme

 • Kaj je uspešno učenje? Katerih spretnosti manjka našim otrokom, da bi bili uspešni pri učenju? Kako privzgojiti odgovornost otroku za samostojno šolsko delo?
 • Kako šola od doma svoje otroke profesionalka? Metoda in majhen recept.
 • Kako naj se starši lotijo šolanja od doma, da bodo lahko “dihali” – nekako vzdrževali ravnotežje med delom, ki ga sami opravljajo, med šolanjem otrok od doma in delom doma?
 • Česa se je naučila v prvem valu korona krize in česa se uči v drugem valu?
 • Kako naj pri šolanju otrok sodelujeta oče in mama?
 • Kaj bi svetovala učiteljem v tej korona krizi?

 

 


Pogovor z Leo v Svetovalnici na Radiu Ognjišče (24.11.2020)

Članek o pogovoru z Leo Čerin na spletni strani Radia Ognjišče: ŠOLANJE OD DOMA: IZZIV ZA STARŠE IN OTROKE

Foto: osebni arhiv Lee Čerin

2 odgovorov
 1. Jerneja Srebernjak
  Jerneja Srebernjak says:

  Pozdravljeni! Z veseljem prebiram vaše objave, danes sem poslušala Pogovor z Leo Čerin…in to po napornem prvem dnevu po praznikih, ob treh otrocih, 2 šolarki in en predšolski fantič, sem si končno nadela slušalke v uho in poslušala podcast. Šolanje od doma me resnično preizkuša in vsa situacija me mori, ampak sem našla energijo in zaupanje za nadaljevanje ob vajinem prijetnem pogovoru. Če druga ne, je posvetil žarek upanja za naprej. Hvala vam za topel in zanimiv pogovor! Vse dobro v novem letu, predvsem zdravja, vere in zaupanja!

  Odgovori
  • Aleš Čerin
   Aleš Čerin says:

   Spoštovana gospa Jerneja! Res so besede Lee tolažilne in dajo dobre uvide. Lea ima veliko izkušenj, tudi s svojimi deklicami. Hvala za dobre želje. Vse dobro želim vam in vsem vašim v letu 2021.

   Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja