Otroci naj se poročijo mladi in kaj starši lahko naredimo za to (PODKAST)

Starši pogosto govorimo svojim otrokom, da je ‘za poroko še čas’, da ni treba hiteti, da sta še premlada. Kot bi hoteli svoje otroke obvarovati pred realnostjo življenja. V bistvu jih tako rinemo v odlašanje, v užitkarjenje, potovanja, zapravljanje denarja, neresne zveze. Pravzaprav v greh. 

Kaj ko bi spremenili paradigmo v ‘čimprej, da ne bosta v grehu’ in kaj ko bi raje molili – že ko so otroci majhni – za sozakonca od svojega otroka. In ko se prikaže, ga jemljemo resno.

Danes sicer tudi v družbi velja prepričanje, da se je treba poročiti čim kasneje, da še izkoristiš mladost, pravzaprav kar cela dvajseta leta, … ker “potem je vsega lepega konec”, potem nismo več svobodni.

S prijateljem in sodelavcem v Družini in Življenju Benjaminom Siterjem v podkastu to ovrževa in pogledava še z drugega vidika.

  • Kaj lahko starši naredimo, da se otroci poročijo mladi?
  • Kako otroku pomagamo, da mu bo otroku v zakonu lažje?
  • Kako potem ko se vstopi v zakon ‘zaobliti vogale’?
  • Kako v zakonu “umirati” samemu sebi in … recimo “decovskemu” egoizmu?

Hvala Benjamin za odlično vodenje pogovora.

 

 


Video najinega pogovora si lahko pogledate na spletni strani Družine in Življenja.

Poglejte si še Benjaminov video nagovor na Stični mladih z naslovom Kako vem, da je ravno on/a pravi/a zame?. Benjamin je skozi svojo zgodbo na dinamičen in zelo pričevalen način predstavil nekaj praktičnih nasvetov, ki naj se jih mladi držijo pri »dejtanju« in iskanju življenjskega sopotnika.

Foto: Exe Lobaiza, Cathopic

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja