Plačilno sredstvo je lahko tudi “hvala”

Že dolgo časa dajem svoje fotografije, ki mi lepo uspejo na Stock Exchange (na kratko SXC) fotografski portal, kjer si fotografi in oblikovalci delimo fotografije. Na njem je okoli 400.000 fotografij. Ne morem reči, da so vse odlične, ogromno pa je uporabnih in jih pogosto uporabljajo tudi profesionalni oblikovalci. Tudi sam fotografije drugih velikokrat vključim v svoje prezentacije, bloge, internetne strani. Izmenjava, deljenje, soustvarjanje, brezdenarna menjava, … Pač naravnanost Sodelovanje 2.0.

Zanimivo mi je tudi spremljati koliko mojih fotografij so ljudje s celega sveta “sneli” z SXC in jih uporabili. Velikokrat mi tudi pošljejo zahvale in delo, kjer so fotko uporabili. Fotka “Shaking hands” – moje in hčerine roke, ki je rekorderka, so sneli že 25.104 krat in jo uporabili za kakšne materiale. Se mi zdi zanimivo koliko “mojih in Nežinih rok” se “valja po svetu” …

Danes mi za fotografijo “Shaking hands” pošlje zahvalo Maria Kivelä, oblikovalka iz Finske, ki mi je poslala tudi izdelek: “Hey, here is a picture of a poster, where I used your picture. Thanks again for it. -Maria”

Ali ni lepo, da NISO vse stvari na tem svetu plačljive, oziroma da je včasih dovolj samo “hvala”. Spodbujam fotografe, da obesite na SXC svoje dobre fotke in jih date na razpolago.

2 odgovorov

Trackbacks & Pingbacks

  1. Aleš Čerin pravi:

    New blog post: Plačilno sredstvo je lahko tudi "hvala" http://bit.ly/Kovjw

  2. Aleš Čerin pravi:

    New blog post: Plačilno sredstvo je lahko tudi “hvala” http://bit.ly/Kovjw

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja