,

Facebook rojeva pesnike

Ali ni zanimivo tole socialno omrežje Facebook? Ljudje, ki se osebno ne poznajo, se pogovarjajo med seboj, si izmenjujejo izkušnje, si pošiljajo pesmi, kažejo fotografije.

Sam sem Facebook začel uporabljati že pred časom iz čistega firbca. Želel sem videti, kaj je v njem tako magičnega, da je obnorel svet? Kaj je pritegnilo preko 400 milijonov ljudi, da se izpostavijo na socialnem omrežju, ki ne skrbi pretirano dobro, da naše intimnosti ne bi ušle izpod nadzora.

Ugotovil sem, da je Facebook tak kot resnično življenje. Ne moreš vsakomur zaupati. In čez čas se v komunikaciji pokaže, kdo je vreden zaupanja in kdo ne. Sam vsakomur priporočam uporabo tega socialnega omrežja, vendar priporočam naj bo previden pri sporočanjem osebnih podatkov in intimnosti.

Opazil sem tudi, da nekateri kar preko Facebooka objavljajo svojo poezijo. Morda je med njimi najbolj znan pesnik Feri Lainšček, ki svoje pesmi na Facebooku opremi z odlično fotografijo, včasih tudi interpretacijo, tudi z videom.

Prof. Benedikta Grahek, moja Facebook prijateljica, ki je osebno sploh ne poznam, je tudi pesnica. Danes objavljam njeno pesem, ki jo je sama objavila na svojem Facebook profilu. Zdi se mi lepa in čuteča. Pesem in pesnica.

Najdi pismo

Najdi pismo,
pismo v steklenici,
ko hodiš na njene obale,
najdi pesem, ko molče prihajaš ob njene skale.
Spusti jo iz steklovine in naj bo tvoja pot bližine,
naj oklepa se tvojih sanj…, saj rada bi segla ti v dlan…
prihajaj na obalo še in preberi moj obraz,
takrat spoznal boš, da jaz bom ti in ti boš, jaz.

Foto: Aleš Čerin

5 odgovorov
 1. Danilo
  Danilo says:

  Aleš, se popolnoma strinjam, da je Facebook uporabno orodje in dober kanal za komunikacijo, vzdrževanje stikov in tudi objavljanje. In verejtno še marsikaj, kar še nismo odkrili.
  Kot pri vsaki stvari pa moraš vedeti, kaj želiš sam s tem orodjem. Lepo je deliti lepe stvari. In vsake toliko me razveseli kakšna lepa stvar. Lepo je deliti uporabne informacije, kar nekaj sem jih dobil. Lepo je imeti možnost, da celotno skupnost kaj vprašaš, kar nekaj uporabnih odgovorov sem dobil…..

  Odgovori

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Aleš Čerin, Župnija Štepanja vas. Župnija Štepanja vas said: Celo poezijo najdeš na Facebooku. Od Ferija Lainščka do še neuveljavljenih avtorjev. "Facebook rojeva pesnike" http://skrci.me/ksihtknjig […]

 2. Celo poezijo najdeš na Facebooku. Od Ferija Lainščka do še neuveljavljenih avtorjev. "Facebook rojeva pesnike" http://skrci.me/ksihtknjig

 3. Aleš Čerin pravi:

  Celo poezijo najdeš na Facebooku. Od Ferija Lainščka do še neuveljavljenih avtorjev. "Facebook rojeva pesnike" http://skrci.me/ksihtknjig

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja