Doslednost pred intenzivnostjo (VIDEO)

Simon Sinek, v legendarnem pogovoru s Tomom Bilyeu-jem primerja pomen dosledne telovadbe in doslednega umivanja zob, z doslednostjo gradnje odnosa z ženo in doslednostjo pri vodenju ljudi.

Doslednost v malem

OPOZORILO: Iz videa sem zapisal le to kar se nanaša na gradnjo odnosa z ženo.

Če verjameš, da je nekaj (trajnost ljubezni*), se zavežeš k dejanjem služenja (koncept medsebojnega služenja v zakonu). Zavežeš se k sistemu, k vajam (povezava z zavezo pri sklenitvi zakona). Ne gre za dogodke, ne gre za intenzivnost, gre za doslednost (vztrajna doslednost pred intenzivnostjo).

Ni se zaljubila vate zato, ker si se spomnil njenega rojstnega dne, ker si ji kupil rože za valentinovo. Zaljubila se je vate, ker si ji zjutraj rekel “Dobro jutro” še preden si preveril telefon (pomembnost odnosa, žena je na prvem mestu).

Zaljubila se je vate zato, ker ko si šel v hladilnik po pijačo zase, si prinesel še njej, četudi te ni prosila (proaktivnost – pomislil si nanjo, ne da bi ti rekla).

Zaljubila se je zato, ker, ko si imel krasen dan v službi, in ko ti je hotela povedati, kako grozen dan je imela ona, nisi rekel: “Ja, ja, ja, ampak naj ti povem kako je šlo meni.” Obsedel si in poslušal o njenem slabem dnevu in nisi rekel ničesar o svojem krasnem dnevu (sočutnost, postavljanje nje na prvo mesto).

Zato se je zaljubila vate (pomen doslednega ponavljanja majhnih vsakodnevnih dejanj ljubezni).

Ne morem povedati natančno katerega dne, in ne bo niti kaj posebnega kar boš naredil; bo le velik kup vseh teh majhnih stvari, ko se bo nekega dne zbudila, in kot bi pritisnil na gumb, bo rekla: “Ljubim ga.” (vera v to, da se bo zgodilo, četudi sedaj še ne vidim).

*poudarki: Aleš Čerin

Poglejte si celoten video

Foto: simonsinek.com

0 odgovorov

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja