Postavljen trening

Hruševski hrib 1. trening 2020

ZANIMIVOST: Trening na čisto novi še-ne-do-konca-izdelani karti. Izdelal jo je Boštjan Čerin. Hvala Boštjan, da si se lotil tega težkega projekta. Trening poteka po delu, ki je narejen, a gotovo še manjka kakšna podrobnost.

KORONA OPOZORILO: Trening je namenjen posameznikom. Edina izjema so le člani istega gospodinjstva. Proga se izogiba glavnim potem. Če srečaš tekača, se se ga ogni na več kot 2 m. Ostanite zdravi, ravnajte se po navodilih vlade in zdravi pameti ter pazite na ostale!

  • Parkiranje in štart: Parkirišče pri bivši Gostilni pod Golovcem. Do štarta je kakih 100 m po kolovozu proti proti jugo-zahodu.
  • Oznake: Rdeče-beli trakci
  • Do kdaj: Dokler tole obvestilo ne izgine iz rubrike “Aktivni trening”. Pred odhodom preveri. Predvidoma nekje do srede julija.
  • Zahvala: Najlepša hvala Boštjanu za izdelavo karte.
  • Trasiral: Boštjan Čerin
  • Postavil: Boštjan Čerin

POMEMBNO: Tek na lastno odgovornost.

Karta

Klikni na ikono in si naloži karto (PDF).

O orientaciji

Namen: Treningi so namenjeni popularizaciji orientaciji v naravi in so primerni za posameznike in družine, ki jih zanima gibanje (hoja ali tek) po neznanem terenu s karto in kompasom v roki. Dobrodošli tudi orientacijski tekači, skavti, taborniki, avanturisti.

Dokumenti za pomoč pri orientaciji: Na strani Orientacijske zveze Slovenije najdete dokument Mednarodni opisi kontrolnih točk (slovenski prevod dokumenta IOF), tule pa najdete topografski ključ za karte za orientacijski tek.

Oprema: Za orientacijski tek ali hojo se oblecite zelo preprosto in v ‘cunje za doma’. Skoraj gotovo bodo za oprat po teku. Obujte lahke gojzarje, obvezno dolge hlače in majico z dolgimi rokavi. Poleti se zaščitite proti klopom.
Če kupujete kompas, so najboljši od Moscompass (kupite stabilnega, če ste desničar, za na levo roko).

Zahvala: Najlepša hvala OK Tivoli za dostop do karte Golovec in OK Polaris za dostop do karte Zadvorski hrib.

Opomba: Treninge pripravljava skupaj s sinom Boštjanom. Vesela, bova odziva tule na blogu v komentarjih ali na Facebooku.