Ritem mladosti 2: Kaj o tem pravita najstnici na Smrklji?

Malo sem začel raziskovati tale znameniti Ritem mladosti, ki me je v prejšnjem zapisu toliko “navdušil”, da pišem danes že drugi zapis o njem.

Glasbo bom tudi tokrat pustil ob strani. Izbor je bil kar dober in tu nimam pripomb. Žal je obstranskega dogajanja, ki organizatorjem ni v ponos veliko, spodbujala sta ga pa pravzaprav voditelja, ki sta napol opite najstnike spodbujala k izgubi nedolžnosti.

Na najstniškem portalu Smrklja, ki je po mojem obvezno čtivo za straše, če želijo vsaj malo razumeti svoje najstnike, sem našel prav zanimive izjave dveh najstnic:

Shab; 14 let: “Heila.Greste dons na ritem mladosti?Men je ful težko k me usi klikajo a greš na ritm blablabla PIZDA tastari mi ne pustijo.
Torej zanima me če greste vi pa če veste kaj se bo tm kej dogajal…pa če maste kšno idejo kaj se bo tm dogajal.Men najbrž nebojo pustil it razn če bo sestrična šla sam pol sebom mogla normalno oblečt pa it h njej pa se pr njej preobleč pa štikle pa make-up pa to xD.Ker tastari mi stoposto nebojo pustil štiklov.Uglavnm s sestrično sva zmenjene da se bova enkrat napile ga skupi ker jst se ga še nism ona je pa 1 let starejša od mene in je že hodila tko ukol moji tastari so pa tok zaščitniški da je za popizdit.
Tko da maste idejo kko jih prepričat?ZAKRIIČTEEEE.
Pa upam da bo sestrična šla xS.”

Barb.; 16 let: “Torej učeri (kt nekateri že veste) je biu Ritem Mladosti, k ga je organiziral Mondial.
Js sm bla tko like ful razočarana ane.
Pač js sm zdj tretji letnik in so Mondialovi promotorji pršl tud k nm in so ful neki govoril kok bo Ritem mladosti hud pa kul pa konc hud žur. =/ Nebi glih rekla.
Na vsakm kuraku je že ub 9ih zvečer če ne še prej nekdo bruhou. Eni so ble kome. 2 sta se za Kolosejm dol dajala. Eno pičko sm vidla k je scala sret ceste tm pr busni pret kinom. In TO nj bi biu ŽUR??ja valda.”

Moj komentar

Sicer komaj razumem ta besedila, so pa vseeno izjemno zgovorna. Starši najstnikov obiščite torej še vi kdaj Smrkljo. Da boste razumeli svoje otroke in da jih prav gotovo NE BOSTE PUSTILI na take neumnosti.

Očitno ima tale “ritem mladosti” tudi svoje promotorje, ki hodijo od šole do šole in novačijo za tako veselico. Upam, da ne med poukom. Ravnatelji, učitelji: ali jim kar pustite, da se promotorji takega “ritma mladosti” pojavljajo na vaših šolah?

Sam sem v mladosti kar nekaj hodil po raznih rock, punk koncertih, vendar kaj takega nikoli nisem opazil.

Kaj menite vi o takih zabavah?

Aleš Čerin

10 odgovorov
 1. Urban
  Urban says:

  Kar sem sam videl na Ritem mladosti je blo kar malo porazno ob povnoči je bil folk samo še ukol šankov al pa so ležal na tleh k so bli koma redko kateri so bli še trezni tko da je bil sam alko in skor nč druzga …

  Odgovori
 2. Miha
  Miha says:

  Mislim da kdor je počel take stvari kot so …, … sredi ceste ter drugo takšno početje, je s takim namenom prišel na to. Mi hodimo po kar veliko žurih, veselice na dolini sploh ne spustimo, toda še zmeraj ne počnemo ne vem kakšnih kozlarij, to predvsem govorim za mlajše, jaz sem tako ali tako že malo starejši. V Ljubljani je takšna družba da so kozlarije prve na spisku ko se kam gre.
  Mi vem da gremo na žurko, ter včasih ko se ga malo “podkrepimo”, gremo plesat, ne gremo pa kaj čudnega počet (no, vsaj ponavadi je tako).
  Je pa sigurno da se tebi to malo bolj šokanto sliši kot meni. Si živel v časih ko je bilo mogoče še malo drugače, ali pa vaša družba ni hodila na take zabave…

  Mja, upam da sem kaj logičnega povedal.

  Odgovori
 3. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Urban: Hvala za informacije še iz prve roko. Kot vidim iz tvojega bloga si se ti posvetil bolj glasbi, pa si vseeno opazil pijančevanje. Hvala za komentar.

  Miha: Ja seveda si logično povedal. “Lublana je bulana” so peli Pankrti v osemdesetih letih prejšnega stoletja in imeli takrat verjetno kakšno drugo bolezen v glavi.
  Tudi sedaj je Ljubjana bulana, še bolj. In kar me najbolj muči je, da se je bolezen razširila na mladino prav od nas ta starih. Hvala bogu ne na vse…
  Ja za mene je vse skupaj še malo bolj šokantno, ker ne hodim po takih veselicah. Najbolj me pa šokira to, da starejši prav namerno (zaradi denarja seveda) unčujemo svojo mladež. To, da mladi žurirajo ni nič čudnega, vedno je bilo tako. Da pa prav z odra voditelja napolpijano (in kot pravi Urban nekateri tudi totalno) mladež (večinoma v rosnih najstniških letih) pozivata k izgubi nedolžnosti, je pa zame in tudi za marsikoga verjetno prava perverzija. Prav to me najbolj šokira.
  Midva poznava sicer tudi drugačne zabave kajne? Hvala za tvoj odziv.

  Odgovori
 4. Anže Frantar
  Anže Frantar says:

  Nekateri se na razne brezplačne glasbene prireditve odpravijo z namenom, da se ga bodo napili. Spet drugi mladi (jaz recimo 🙂 ) pa se na take prireditve odpravimo le zaradi glasbe ter se tako drenjamo v prvi vrsti.

  Sicer pa sodobni voditelj prireditev misli, da je kul, če govori opolzko ter kvasi neumnosti, medtem ko nekateri že nestrpno čakamo na naslednjo glasbeno skupino in nas besede povezovalca ne zanimajo kaj dosti.

  Odgovori
 5. Blitz
  Blitz says:

  No lepo, se že pripravljam, da bo naša smrkljica začela okoli hodit. Pri čemer se sprašujem, kako reagirati, da ne bom hinavec. Da ji ne bom moraliziral o zadevcah, ki sem si jih svojčas sam kar rad in pogosto privoščil. Kaj praviš?

  Odgovori
 6. Blitz
  Blitz says:

  Aja, seveda pa imam odgovor na to – mi smo bili drugačni. Morda se sliši kot puhlica, ampak drži. Čeprav smo ga krepko žurali in krepko pili, smo imeli zadeve pod nadzorom in nismo bili objestni. Pijanost je bila le collateral damage, ne pa bistvo. Tudi obležal je kdaj kdo, a izjemoma. Pa tudi pili smo manj hude substance (pir in vino), ne pa žganih pijač.

  Se bom kar moral potruditi, da bom tamali razložil, da se da tudi napiti dostojanstveno.

  Odgovori
 7. Aleš Čerin
  Aleš Čerin says:

  Pozdravljen šef. Ja, a je res nujno, da se človek prav mora napiti ko je mlad? Jaz za svoje punce vem (in prepričan sem), da se nista nikoli napili. Se je pa dobro o tem pogovoriti že preje. S fanti se tudi že pogovarjmo o tem.

  Še bolj se mi pa zdi to perverzno, da sta voditelja spodbujala mularijo (predvsem so bili to mlajši najstniki), k prezgodnji spolnosti. Vse je izgledalo kar tako, malo za foro …

  Hvala, ker si se oglasil.

  Odgovori
 8. Blitz
  Blitz says:

  Ne, seveda ni nujno, da se ga mulci kdaj napijejo. Sam imam s tem skoraj nenavadno izkušnjo. Nikoli, niti enkrat v življenju se ga nisem napil namenoma. Sem pa nekajkrat imel namen napiti se ga, pa mi ni ratalo.

  To, da na takih zabavah voditelj celo nagovarja k nečemu, je pa seveda čisto mimo. Pomeni, da se mladi niti zabavati ne znajo neobremenjeno.

  Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja